Kaip supakuoti apvalią dovaną?

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Norint, jog dovana padarytų didesnį įspūdį ir nustebintų jums svarbų žmogų, jos pakavimas yra kaip tik tai, kas gali padėti tai pasiekti. Net maža dovanėlė, kuri yra supakuota, atrodo kur kas gražiau, o taip pat gavėjui sukelia šiltus jausmus, kadangi į jos pakavimą buvo įdėta nemažai brangaus laiko bei pastangų. Visgi, dovanų pakavimas ne visuomet yra itin lengvas, ypatingai tais atvejais, kai dovanojami daiktai yra nestandartinių formų, pavyzdžiui, apvalūs. Jei ir jūs atsidūrėte tokioje situacijoje ir nežinote, nuo ko pradėti, pakuojant tokią dovaną, šis straipsnis kaip tik jums. Jame aptarsime pagrindinius patarimus, kaip supakuoti apvalią dovaną bei į ką reikėtų atkreipti dėmesį.

Pasirinkite pakavimo medžiagą
Visų pirmiausia, nuo ko rekomenduojama pradėti, norint sėkmingai supakuoti apvalią dovaną – pasirinkti tinkamą pakavimo medžiagą. Standartinis pakavimo popierius gali būti idealus pasirinkimas kvadratinėms ar stačiakampėms dovanoms, tačiau pakuojant apvalų daiktą jis gali lengvai suplyšti, jei su juo nebus elgiamasi atsargiai. Tad, tokiu atveju geriausiai tiks lanksti ir tvirta medžiaga, pavyzdžiui, tampomas – krepinis popierius, dovanoms pakuoti skirtas celofanas ar net tekstilė. Šios medžiagos nesunkiai prisitaikys prie apvalaus daikto kontūrų, todėl supakuota dovana atrodys tvarkingai ir gražiai.

Pakavimo medžiagos apkirpimas.
Kitas žingsnis – atkirpti pasirinktą pakavimo medžiagą į reikiamo dydžio gabalėlį. Rekomenduojama vengti popieriaus ar celofano pertekliaus, kadangi taip bus sukuriamos nelygios klostės, dovana neatrodys taip gražiai, kaip norėtųsi. Tiksliai nustatyti, kiek pakavimo medžiagos reikės, galima, padėjus turimą daiktą ant jos ir iš šonų pridėjus tiek centimetrų, kad būtų galima paslėpti kraštus bei viršutinę dovanos dalį. Geriausia, jei atkirptas medžiagos gabalėlis būtų apvalios ar ovalios formos, kadangi taip bus lengviau supakuoti pačią dovaną.

Pritvirtinkite pakavimo medžiagą
Kai pasiruošite pakavimo medžiagą, laikas ją pritvirtinti prie dovanos. Jei naudojate pakavimo popierių, celofaną dovanoms pakuoti ar krepinį popierių, tuomet tinkamiausia priemonė tam – dvipusė lipni juostelė. Ant blogosios medžiagos pusės užklijuokite juostelę ir ją pritvirtinkite prie dovanos. Klijuokite popierių ar celofaną mažomis atkarpomis, kadangi tokiu būdu pavyks išgauti kuo geresnį galutinį vaizdą bei išvengti klosčių ar raukšlių. Jei dovanos pakavimui pasirinksite tekstilę, tuomet galite ją surišti kaspinu. Tai dažnai pasirenkamas būdas apvalioms, tačiau nedidelėms dovanoms, pavyzdžiui, žvakėms ar stiklainiams supakuoti.

Nepamirškite papildomų dekoro elementų
Kad supakuota dovana atimtų žadą, galite pasitelkti papildomus elementus, kuriais galite ją padekoruoti. Nors vienas paprasčiausių ir populiariausių jų, be jokios abejonės, yra kaspinas iš pakavimo ar atlasinės juostelės, tačiau tai tikrai nėra vienintelis dekoro būdas. Supakuotą dovaną taip pat galite dekoruoti ir džiovintomis gėlėmis, maža, rankų darbo atvirute, ilgai išsilaikančiomis uogomis, tokiomis kaip šermukšniai ar spanguolės, bei kita. Kalėdinėms dovanoms papuošti itin tinka kankorėžiai, cinamono lazdelės ar net pušies šakelės. Tiesa, nereikėtų persistengti, naudojant papildomus dekoro elementus. Prisiminkite, jog visuomet galioja taisyklė – mažiau yra daugiau.

Ieškokite dovanos alternatyvų
Kaip bebūtų, jei apvalios dovanos pakavimas jums atrodo per sudėtingas, tuomet planuokite dovanas ir tam rinkitės standartinių formų – kvadratinius ar stačiakampius, daiktus. Pavyzdžiui, jei ieškote simboliškos dovanos šeimai, tuomet geras variantas bus kokybiškas rankšluosčių ar patalynės komplektas iš pigu.lt. Jei reikalinga dovana brangiam vyrui, jam idealiai gali tikti skutimosi mašinėlė ar kvepalai, tuo tarpu moteriai - dekoratyvinės kosmetikos rinkinys ar depiliatorius. Turėkite omenyje, jog nors pastarieji įrenginiai neretai yra apvalių ar ovalių formų, jie dažniausiai yra supakuoti į kvadratines ar stačiakampes dėžutes, kurias itin lengva supakuoti. Įsitikinkite tuo patys ir pasižvalgykite jų šioje nuorodoje - https://pigu.lt/lt/buitine-technika-elektronika/depiliatoriai, kur visuomet rasite didelį asortimentą geru kainos bei kokybės santykiu.
Taigi, tikimės, jog šis straipsnis bus geras vadovas, norint supakuoti apvalią dovaną. Svarbiausia – nebijokite eksperimentuoti ir pasitelkti nestandartinius sprendimus, kadangi būtent jie dažnai leidžia pasiekti akį džiuginantį rezultatą.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN