Palanga antrą vasarą dovanos taikų poilsį Ukrainos Bučos vaikams

El. pašto adresas: zemaitija.lt
Vietovė: Palangos m.

Palangos miesto savivaldybė jau antrą kartą organizuoja stovyklą vaikams iš Bučos miesto (Ukraina). Šis miestas yra Palangos miestas-partneris, su kuriuo palaikome glaudžius ryšius, bendradarbiaujame socialinėse, kultūrinėse, švietimo srityse. Šios stovyklos tikslas - padėti jauniesiems Bučos gyventojams nors trumpam pamiršti karo keliamą siaubą, pasisemti teigiamų emocijų ir pasidžiaugti taikiomis vasaros atostogomis prie Baltijos jūros.

Planuojama, kad šiemet atvyks 7-17 metų vaikai, kurių šeimas karas palietė itin skaudžiai. Stovyklos trukmė – nuo birželio 25 d. iki liepos 30 d. Kiekvienoje stovyklos pamainoje dalyvaus po 15 vaikų, kartu su jais atvyks ir du lydintys asmenys ir kurorte svečiuosis net 8 dienas. Tad visą savaitę jaunieji Bučos atstovai Palangoje ilsėsis ir pramogaus – jų laukia dailės terapijos, juoko joga, edukacinės programos, stalo žaidimų vakarai, ekskursijos, kino filmų peržiūros, sportinės veiklos, susitikimai su jaunaisiais palangiškiais, kitos pramogos.

Palangos miesto savivaldybė skyrė finansavimą 3 stovyklos pamainoms, tačiau su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pagalba turime galimybę organizuoti 4 pamainas. Taigi iš viso Palangoje apsilankys 60 vaikų ir jaunuolių, kurie dėl karo yra netekę vieno iš tėvų, jų šeimos nariai yra nukentėję nuo karo, yra iš daugiavaikių ar socialiai pažeidžiamų šeimų.

Stovyklą organizuoja VšĮ Palangos jaunimo ir savanorystės centras bendradarbiaudamas su ukrainiečių bendruomene Palangoje „Sodyba“.


šaltinis: https://www.palanga.lt/naujienos/palanga-antra-vasara-dovanos-taiku-poilsi-ukrainos-bucos-vaikams/11888#news_gallery-3


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN