Projektas „Kad būtų geriau - judam sparčiau“ - įsibėgėja (Kuršėnai)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Pirmosios birželio mėnesio dienos, VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ (toliau-Įstaiga) bendruomenei buvo labai aktyvios ir kupinos įvairiausių įspūdžių, nes pradėtas įgyvendinti Šiaulių rajono savivaldybės administracijos per Jaunimo reikalų tarybą finansuojamas projektas „Kad būtų geriau – judam sparčiau“. Įgyvendinant numatytas veiklas buvo stengiamasi sudaryti sąlygas asmenų su proto negalia ir jaunų žmonių, neturinčių negalios, kokybiškam laisvalaikio leidimui, ugdant jų pilietiškumą, bendruomeniškumą ir savęs atradimą per savanorišką veiklą. Savanorystė yra viena iš galimybių neformalioje aplinkoje pažinti neįgalųjį, atrasti jo vertybes ir priimti jį tokį, koks jis yra. Džiugu, kad į Įstaigos įgyvendinamą projektą noriai įsitraukė savanoriai iš Šiaulių rajono Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos ir Šiaulių technologijų mokymo centro Kuršėnų skyriaus. Siekiant kuo įvairesnės ir daugiau patirties duodančios veiklos, projekto dalyviai įgyvendino dvi kokybišką laisvalaikį užtikrinančias, pilietiškumą ir bendruomeniškumą ugdančias, veiklas.

Birželio 6 d. vyko orientacinis žaidimas po Kurtuvėnus. Tai žaidimas, aktyvinantis geras emocijas, skatinantis dirbti komandoje, leidžiantis pažinti vienas kitą neformalioje aplinkoje. Įstaigos paslaugų gavėjai ir savanoriai buvo padalinti į 5 komandas. Pagal pateiktas nuotraukas, dalyviai turėjo surasti 8 Kurtuvėnų objektus ir prie jų nusifotografuoti kartu su visa komanda. Emocijos ir noras pirmiems pasiekti finišą, tiesiog liejosi per kraštus. Laimėtojais paskelbtos visos komandos. O apdovanojimas neįkainojamas – tai praturtintas vidinis pasaulis, gebėjimas bendrauti ir bendradarbiauti su asmeniu, turinčiu negalią. Bendrų vaišių metu aptartos įgytos patirtys ir išgyventi jausmai. Orientaciniame žaidime dalyvavo 26 jauni žmonės-savanoriai.

Birželio 7 d. įgyvendintas pasivaikščiojimas pėsčiųjų taku palei Ventos pakrantę Kuršėnuose. Projekto iniciatyvinė grupė pakvietė savanorius kartu su Įstaigos paslaugų gavėjais pasivaikščioti išskirtiniu, gausiai lankomu ir labai gerai vertinamu pėsčiųjų taku palei Ventos upę. Į šią veiklą įsitraukė 25 savanoriai. Pasivaikščiojimo galutinėje stotelėje visų dalyvių laukė viktorina apie Lietuvą. Kiekvienas dalyvis turėjo galimybę dar labiau pažinti ir prisiminti svarbiausius faktus apie savo gimtąjį kraštą. Teisingai atsakę į užduotą klausimą buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis, atspindinčiomis Lietuvos trispalvę. Pasivaikščiojimo metu netrūko daug garsaus juoko, naujų pažinčių, pokalbių aktualiomis temomis ir, tiesiog, nuoširdaus bendravimo. Patirti įspūdžiai ir emocijos aptartos refleksijos metu.

Apibendrinant šias dvi veiklas, galima drąsiai teigti, kad jos buvo kupinos įvairių naujų patirčių. Kiekvienas žmogus, padėdamas kitiems, padeda ir sau, nes gali pats asmeniškai tobulėti, susirasti naujų draugų ir bendrauti su įdomiais žmonėmis. Anot filosofo ir istoriko E. Bekono: „Geriausias būdas prisiminti gerus darbus — juos kartoti“. Tikimės, kad jauni žmonės-savanoriai ir toliau noriai įsitrauks į projekto veiklas ir kartu Įstaigos bendruomene puikiai praleis laiką.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN