Vokietijos savanoriams įteikta padėka už ilgametę paramą Telšiams

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Gegužės 6 d. Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus už ilgametę paramą Telšių miesto stokojantiems įteikė padėką KKV Cloppenburg miesto Vokietijoje savanoriams Reinhold Wulfers, Georg Kötter-Wessling, Rainer Stratmann ir Werner Busse.

Telšių vyskupijos Caritas direktorės Jūratės Damanskienės teigimu, KKV Cloppenburg miesto savanoriai, matydami, kad mūsų mieste yra žmonių, kuriems reikalinga pagalba, neatlygintinai nuo 2006 m. teikia paramą maisto produktais ir daiktais. Vien į Žemaitijos sostinę atvežtas 31 vilkikas su parama stokojantiems. Didžioji dalis paramos atitekdavo Telšių Caritas valgyklai ir labiausiai stokojantiems Telšių miesto žmonėms.

Taip pat nuo 2012 m. šeimos iš Cloppenburgo remia gerai besimokančius V. Borisevičiaus gimnazijos mokinius, kas mėnesį paremdami juos 50 Eur suma moksleivių pomėgiams ir mokymosi tikslams. Iš viso tokią paramą jau yra gavę 30 mokinių. Projektas tęsis iki 2027.

Svečiai iš Vokietijos Telšių rajono savivaldybės merui T. Katkui perdavė Cloppenburgo mero Neidhard Varnhorn linkėjimus bei jų miestą reprezentuojančią knygą.

Susitikimo metu mūsų rajono vadovas su savanoriais diskutavo apie socialinių paslaugų plėtrą bei stiprinimą. Savo ruožtu savanoriai pasidžiaugė per daugiau nei 15 metų išgražėjusiais Telšiais bei pastebėjo, jog ir visuomenė tapo sąmoningesnė – žmonės daugiau dėmesio skiria sveikai gyvensenai ir rečiau mieste tenka susidurti su alkoholį pavartojusiais asmenimis.

Vizito Telšiuose metu svečiai taip pat susitiks susitiks su Telšių vyskupu Algirdu Jurevičiumi, lankysis Varnių Caritas vaikų dienos centre, Žemaičių Kalvarijos globos namuose, Telšių vyskupijos Caritas Bendrystės centre, Telšių V.Borisevičiaus gimnazijoje bei Telšių katedros Caritas valgykloje.


šaltinis: https://telsiai.lt/naujienos/vokietijos-savanoriams-iteikta-padeka-uz-ilgamete-parama-telsiams


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN