Tarptautinė vaikų knygos diena

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Balandžio 2 d. minima Tarptautinė Vaikų knygos diena. Ši diena tarsi kviečia visus įsitikinti, kokia svarbi knygos skaitymo reikšmė vaiko gyvenime ir skatina vaiko skaitymo įgūdžius. Daugelyje šalių šią dieną organizuojami renginiai ir knygų parodos, skirtos skatinti vaikų susidomėjimą skaitymu ir literatūra.

Balandžio 9 d. Mažeikių lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ vyko renginys Tarptautinei vaikiškos knygos dienai paminėti. Renginio metu ugdytiniai deklamavo lietuvių poetų eilėraščius, nuotaikingai pasakojo grožinės literatūros kūrinius. Priešmokyklinio grupės vaikai porino žemaičių kalba apie žemaičių būdą, buities darbus. Kūriniuose atsispindėjo žmogaus darbo ir gamtos sąveika. Renginio metu dalyvius maloniai džiugino etnokultūros kūrybinės grupės mokytojų atliekama daina „Žemaitėjė“. Savo eiles skaitė mokytojos R. Kauneckienė, R. Garalienė. 2024 metai paskelbti „Žemaičių rašto metais“. Mokytoja I. Juodienė pristatė renginio dalyviams žemaitiškai A. De Sent –Egziuperi pasakos „Mažasis princos“ ištrauką.

Renginio organizatorės džiaugėsi vaikų pristatytais kūriniais, kvietė ir toliau skaityti knygas, deklamuoti eilėraščius. Knyga gali būti nuostabi proga skatinti vaikų skaitymo įpročius ir skleisti meilę knygoms. Renginio metu mokytojai atliko užduotis „Parašyk žemaitėška“, prisiminė lietuvių liaudies pasakas bei lietuvių ir užsienio vaikų literatūros kūrinių pavadinimus ir personažus. Mokytojos Rita ir Danguolė pristatė didžiausią ir mažiausią knygas. Vaikai turėjo galimybę ne tik jas apžiūrėti, bet ir pavartyti.

Vaikams skaitomos knygos yra svarbios jų gyvenime. Jos turi įtakos vaiko vystymuisi, mokymuisi, vaizduotei, emociniam gerovei ir moraliniam formavimui. Vaikai, kurie skaito daug knygų, turi gausų gimtosios kalbos žodyną, geba geriau išreikšti ir suprasti mintis.

„Ne žemės derlumu, ne drabužių skirtingumu, ne šalies gražumu, ne miestų ir pilių tvirtumu gyvuoja tautos, bet daugiausia išlaikydamos ir vartodamos savo kalbą.“ (Mikalojus Daukša)


ETNOKULTŪROS KŪRYBINĖ GRUPĖ


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN