„Neste Lietuva“ nuo sausio atsisako vienkartinių pirštinių tinklo degalinėse

El. pašto adresas: jovile.markovski@publicum.lt

Didžiausią automatinių degalinių tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Neste Lietuva” nuo sausio mėnesio atsisako vienkartinių pirštinių degalų pardavimo vietose. Planuojama, kad jų tinklo degalinėse turėtų nebelikti iki sausio vidurio.

Pasak „Neste Lietuva“ generalinės direktorės Julijos Matisonės, bendrovė, siekdama mažinti plastiko atliekas, apie vienkartinių pirštinių atsisakymą pradėjo svarstyti dar 2020 m., tačiau prasidėjusi pasaulinė COVID-19 pandemija ir siekis užtikrinti kuo didesnį klientų saugumą degalinėse šį planą atidėjo vėlesniam laikui. Prie jos įgyvendinimo nuspręsta grįžti šiemet, fiksuojant reguliariai mažėjantį šių pirštinių naudojimą tinklo degalinėse.

„Matydami mažėjančią paklausą iš klientų pusės ir norėdami prisidėti prie plastiko atliekų mažinimo, nusprendėme galutinai atsisakyti vienkartinių pirštinių. Vietoje jų klientams siūlome alternatyvą – aktyviai naudotis dezinfekciniu skysčiu, kurį gali rasti visose mūsų tinklo degalinėse, arba įsigyti daugkartinio naudojimo pirštines ir taip prisidėti prie aplinkos tausojimo. Taip pat toliau užtikrinsime reguliarią paviršių degalinėse priežiūrą. Tikimės, kad šis žingsnis prisidės mažinant plastiko atliekas ir skatinant atsakingą ir sąmoningą vartojimą“, – sako J. Matisonė.

„Neste Lietuva“ duomenimis, klientai, pildamiesi degalus tinklo degalinėse, sunaudoja apie 2,5 mln. vienkartinių pirštinių per metus, kurios per metus generuoja apie 1,7 tonų plastiko. Be to, pastebėta, kad didžioji dalis pirštinių, išmetamų po vienkartinio jų panaudojimo, būna pakankamai švarios, nes kolonėlių paviršiai ir degalų pistoletai yra reguliariai valomi.

Vienkartinių pirštinių atsisakymas – ne vienintelė įmonės įgyvendinta plastiko mažinimo priemonė. Nuo 2019 m. klientams siūloma naudotis automobilio stiklų plovimo paslauga „Easy Fill“, kuri leidžia produktą įsipilti tiesiai iš kolonėlės, taip išvengiant plastikinių bakelių naudojimo ir įsipilant ploviklio tik tiek, kiek tuo metu reikia ar telpa automobilio talpoje.

Įmonės skaičiavimais, dėl šios paslaugos visoje Lietuvoje per metus į aplinką neišmetama iki 68 tūkst. plastikinių 4 litrų talpos stiklų ploviklio pakuočių arba apie 11 tonų plastiko. Šiuo metu paslauga yra pasiekiama 61 „Neste“ degalinėse iš 86.

„Neste Lietuva“ valdo didžiausią automatinių degalų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 86 degalinės. Bendrovė atstovauja didžiausią dyzelino iš atsinaujinančių žaliavų gamintoją, Suomijos korporaciją „Neste“, kuri jau daugiau nei dešimtmetį kuria sprendimus, prisidedančius prie kovos su klimato kaita ir spartinančius perėjimą prie žiedinės ekonomikos: tvarų aviacinį kurą, dyzeliną iš atsinaujinančių žaliavų bei kitus tvarius produktus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN