Sodybą ir jos grožį saugo angelas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis padėką ir gėles įteikė Šilalės mieste įsikūrusiai Ritai Klimbienei. Prieš dešimt metų pradėjusi savo sodybos kūrimą tuščiame sklype, R. Klimbienė čia gyvena aštunti metai. Šis namas tapo sodybos šeimininkės ne tik gyvenamąja, bet ir darbo vieta. Sodybos puoselėjimo tradiciją Klimbienė „atsinešė“ į Šilalę iš Vingininkų, anksčiau ten Ritos sodyba taip pat buvo pastebėta ir apdovanota. Ne dėl apdovanojimų puošia savo aplinką šeimininkė, o todėl, kad jai tai malonus, atpalaiduojantis ir priverčiantis pamiršti dienos nuovargį užsiėmimas, ypač, kai išėjusi į lauką ar prisėdusi prie lango džiaugiasi savo darbo vaisiais.

Mėgstamas sodybos puošimo elementas – akmenys ir spygliuočiai. Gėles alpinariumuose augina tik daugiametes, o vienmetes sodina į vazonus ir būtinai tik ryškias, vienspalves. Žolės pjovimą Rita vadina ne darbu, o sąmoningu sportu.

Naujausia sodybos puošmena – angelas. Tai vienas Vilniaus angelų kūrėjo Vaido Ramoškos angelų. Jam vietą ant namo išrinko pats skulptorius. V. Ramoškai atrodė, kad angelas gražiausiai žiūrisi būtent ten. Visus savo sukurtus angelus jis vadina savo vaikais ir tarp kelių šimtų po pasaulį pasklidusių nėra dviejų vienodų.

Su vaikais siejama ir nauja šeimos tradicija – gimus anūkui per krikštynas pasodinti ąžuoliuką, gimus anūkei – liepaitę. Ąžuoliukas jau leidžia šaknis sodyboje, o liepaitė bus sodinama per anūkės krikštynas.

Kaip sakė Rita, prižiūrėti aplinką yra jos genuose. Jos mama net savo negyvenamoje sodyboje sodindavo gėles po namo langais ir palei takelius ir nupjaudavo žolę, kad ir negyvenama sodyba alsuotu gyvybe.



Mero patarėja Asta Gestautienė
šaltinis: https://silale.lt/2021/11/sodyba-ir-jos-grozi-saugo-angelas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN