Folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė 2024“ (Kelmė)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

2024 m. kovo 28 d. Kelmės kultūros centre vyko rajoninės folklorinių šokių varžytuvės ,,Patrepsynė“.

Varžytuvėse dalyvavo 18 porų iš Kelmės ,,Kražantės“ progimnazijos, Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos, Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos, Tytuvėnų gimnazijos ir Pakražančio gimnazijos. Šokėjai varžėsi pradedančiųjų grupėje, šoko keturis konkursinius šokius ir vieną nekonkursinį šokį.

Kelmės rajoną respublikinėse moksleivių folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė – 2024“, kuris vyks gegužės 4 dieną, Šiaulių kultūros centre, atstovaus keturios laureatų poros: Rugilė Dumšaitė ir Dominykas Lapinskis iš Pakražančio gimnazijos, Marta Margytė ir Rojus Petraitis iš Kelmės A. Lipeikos menų mokyklos, Ugnė Norkutė ir Ginas Gincas, Rugilė Vaičiulytė ir Laurynas Valčiukas iš Tytuvėnų gimnazijos.

Varžytuvių metu šokėjams grojo ir susirinkusiems koncertavo Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos mokytojas Osvaldas Gerbenis ir Birutė Špukienė

Šokėjus varžytuvėms paruošė mokytojos: Lina Šimkevičienė iš Kelmės ,,Kražantės“ progimnazijos, Jovita Žakarienė iš Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos ir Tytuvėnų gimnazijos, Gintarė Guželienė iš Pakražančio gimnazijos ir Laisvė Monkevičienė iš Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos.

Rajoninį folklorinių šokių varžytuvių turą organizavo Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius ir Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos Choreografijos skyrius.


šaltinis: https://www.kelme.lt/folkloriniu-sokiu-varzytuves-patrepsyne-2024/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN