Tauragės vaikų reabilitacijos centras-mokykla „Pušelė“ vaikus maitins ekologiškai

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Nuo 2024-ųjų metų Tauragės vaikų reabilitacijos centre-mokykloje „Pušelė“ pradėtas organizuoti maitinimas ekologiškais arba nacionalinio kokybės produkto ženklu (NKP) paženklintais produktais.

Vaikai gauna ne mažiau kaip 50 proc. pagal kokybės sistemas pagamintų produktų (mėsos, kruopų, vaisių ir daržovių) viso maitinimui skirto maisto kiekio. Pateikus paraišką Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) mokyklai skirtas finansavimas. Agentūra padengs skirtumą tarp savivaldybės nustatytos maisto kainos ir ekologinių ar NKP kainos.

Tauragės VRCM „Pušelė“ jau 20 metų yra Sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo narė ir daug dėmesio skiria vaikų sveikos gyvensenos įgūdžių formavimui.

Įvertindama tai, kad mityba reikšmingai svarbi vaikų sveikatai, mokykla savo ugdytiniams nuosekliai diegia ir sveikos mitybos principus. Vaikai geria nesaldintą arbatą, valgo patiekalus su gerokai mažiau druskos, pratinami gerti daugiau vandens. Taip pat maitinami patiekalais, kurie paruošti sveikiau, nenaudojant riebalų: garinant garuose, troškinant savo sultyse ar gaminant konvekcinėje krosnyje. Organizuojamos sveiko maisto dienos, kurių metu vaikai patys pasigamina sveikus patiekalus, juos ragauja. Kartu tai ir edukacinis procesas: vaikai susipažįsta su įvairiomis daržovėmis ir vaisiais, išmoksta juos įvardinti, pažinti, suprasti jų skonines savybes bei suvokti, kodėl svarbu juos valgyti.

Tikimės, kad ekologiškas maitinimas kartu su tėvelių pastangomis diegti vaikams sveikos mitybos principus duos naudą: vaikai augs sveikesni ir žvalesni.


šaltinis: https://taurage.lt/taurages-vaiku-reabilitacijos-centras-mokykla-pusele-vaikus-maitins-ekologiskai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN