Įvyko jaunimo politikos lauko organizacijų atstovų susitikimas (Akmenės r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Vasario 8 dieną įvyko jaunimo, su jaunimu dirbančių organizacijų, neformalių jaunimo grupių atstovų ir kitų jaunimo politika suinteresuotų asmenų susitikimas, kuriame buvo pristatyti 2023 m. įgyvendinti Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo plėtojimo programos projektai, taip pat aptarta, kas svarbu šių metų finansavimo konkurse ir pristatytas Jaunimo reikalų agentūros paskelbtas konkursas „Lietuvos jaunimo sostinė 2025 m.“

Susitikime dalyvavo jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų bei neformalių jaunimo grupių atstovai iš Naujosios Akmenės, Akmenės, Ventos ir Kruopių. Taip pat išgirsti apie įgyvendintus projektus ir sudalyvauti diskusijoje dėl Lietuvos jaunimo sostinės titulo atvyko ir Savivaldybės jaunimo reikalų tarybos nariai (Gedas Adomaitis, Brigita Nemčiauskaitė, Dalia Sketrė, Andželika Rebrovaitė, Santa Gintauskienė) bei 2023 m. jaunimo programos projektų paraiškų vertintojai Alina Almanienė ir Darius Rekis.

Išgirdome apie LPF „Prieglobstis“ atvirojo jaunimo centro veiklą, organizacijos „Nestabdyk“ ir Akmenės gimnazijos mokinių tarybos tradicinius renginius, taip pat apie jau 12 metų besitęsiantį Papilės šv. Aloyzo ateitininkų kuopos projektą „Mūsų žmogiškumo šaknys“, pasidžiaugėme aktyviais sporto savanoriais, kuriuos globoja neformali sporto savanorių grupė, taip pat kasmet įgyvendinanti projektą.

Pristatant Jaunimo reikalų agentūros paskelbto finansavimo konkurso „Lietuvos jaunimo sostinė 2025 m.“ pagrindinius reikalavimus, akcentuota, kad įgyvendinant tokį projektą reikėtų visų susirinkusiųjų įsitraukimo. Ir jau rengiant paraišką svarbu išgirsti, ko nori jaunimas. Todėl aptarus viską bendrais bruožais dar susitarta kiekvienoje organizacijoje labiau pagalvoti, ko tikėtumėmės iš Lietuvos jaunimo sostinės titulo.

Kviečiame kiekvieną siūlyti savo idėjas, kokio poveikio norėtumėme, jei taptumėme 2025 m. Lietuvos jaunimo sostine. Savo idėjas galite ir anonimiškai palikti Atvirajame Akmenės rajono jaunimo langelyje ČIA. Apie konkursą daugiau informacijos ČIA.



Rūta Brazlauskaitė,

Jaunimo reikalų koordinatorė

šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/ivyko-jaunimo-politikos-lauko-organizaciju-atstovu-susitikimas/6654


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN