Jūros krantinėje pradėti geologiniai tyrimai

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Vasario 7 dieną, Tauragėje pradėti vykdyti Jūros krantinės geologiniai tyrimai. Šiuos tyrimus pagal 2023 m. rugpjūčio mėnesį pasirašytą sutartį atlieka įmonė UAB „Geoaplinka“.

Šios įmonės atstovai praėjusią savaitę lankėsi Tauragėje, kur kartu su Tauragės rajono savivaldybės atstovais apžiūrėjo nuošliaužas, bei visą krantinę. Susitikime taip pat dalyvavo atestuoti specialistai, ekspertai: Inž. Vitas Damulevičius, Inž. Dr. Vilimantas Vaičiukynas, Inž. Laimonas Jakštas, Arch. Rimas Grigas.

Specialistai buvo pakviesti atlikti šlaito vizualinę apžiūrą vietoje bei pakonsultuoti dėl tolimesnių veiksmų. Pasitarus su ekspertais buvo nuspręsta laikinai netvarkyti nuošliaužos tako apačioje, nes aplink gruntai dar nėra stabilūs ir ji veikia kaip atrama.

Atsižvelgiant į ekspertų pastabas užsakytas ir jau atliktas šlaito 3D skenavimas. Šiuo metu sudarinėjamas topografinis planas bei vykdomi geologiniai tyrimai. Turint visus tyrimo rezultatus bus atliekamas šlaito geofiltracijos ir stabilumo modeliavimas, įvertinant šlaito sutvarkymo projektinius sprendinius, sudaromas nuošliaužos padarinių likvidavimo techninis darbo projektas, bei atliekami rangos darbai.

Primename, kad sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, kuriame analizuotos priežastys ir veiksniai, galėję turėti įtakos nuošliaužoms. Sausio 25 d. vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.

Ir toliau vyraujant labai nepastovioms oro sąlygoms bei išliekant papildomų nuošliaužų grėsmei, gyventojų prašoma būti atsargiais ir paisyti visų įspėjamųjų ženklų!


šaltinis: https://taurage.lt/juros-krantineje-pradeti-geologiniai-tyrimai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN