Respublikinio konkurso apdovanojimai – ir ūkininkams iš Mažeikių rajono

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Vasario 2 d., Mažeikių kultūros centre vyko respublikinio jubiliejinio – 30-ojo – konkurso „Metų ūkis 2023“ rezultatų apibendrinimo renginys, kuriame pagerbti laimėtojai iš 34 savivaldybių, tarp jų – ir trys Mažeikių rajono ūkininkų ūkiai.

Pirmąją vietą rajone užėmusiam Aušrų ūkiui įteikta Lietuvos ūkininkų sąjungos padėka už ryžtą ūkininkauti ir puoselėti lietuviško ūkio tradicijas, prizai. Taip pat pasveikinti ir prizais apdovanoti antrąją vietą rajone užėmęs Biekštų ūkis bei trečiosios vietos laimėtojas Intos ūkis.

Geriausius metų ūkininkus pagerbė ir apdovanojimus įteikė Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Raimundas Juknevičius. Ūkininkus taip pat sveikino Mažeikių rajono savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, Lietuvos ūkininkų sąjungos Mažeikių skyriaus pirmininkas Eligijus Pocevičius, kiti garbūs svečiai.

Ūkininkai K. ir L. Aušrai puoselėja savo ūkį Reivyčių seniūnijoje, augina šilauoges, moliūgus, bulves. K. ir V. Biekštai ūkininkauja Šerkšnėnų seniūnijoje, augina žiemines ir vasarines grūdines kultūras, rapsus ir ankštines kultūras, mėsinius galvijus. Tomas Inta iš Židikų seniūnijos turi mišrų ūkį.

Konkurse „Metų ūkis 2023“ dalyvavo 290 ūkių, iš kurių laimėtojais tapo 101 gyvybingas, tvarus, pažangus ir perspektyvus ūkis. Sveikinti ūkininkai, kurie pastaraisiais metais yra padarę didžiausią ūkio vystymosi pažangą.

Lietuvos ūkininkų sąjungos organizuojamame konkurse dalyvauja Lietuvos ūkininkai, įregistravę ūkius ūkininkų registre, aktyviai ūkininkaujantys tose savivaldybėse, kur veiklą vykdo Lietuvos ūkininkų sąjungos skyrius. Konkurso tikslas – skatinti ūkininkus pažangiau ūkininkauti, siekti gamybos efektyvumo ir ekologinės pusiausvyros, geriau ir gražiau tvarkytis savo ūkyje, išaiškinti geriausius savivaldybėje.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/respublikinio-konkurso-apdovanojimai-ir-%C5%ABkininkams-i%C5%A1-ma%C5%BEeiki%C5%B3-rajono/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN