Vydūno viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su prof. dr. Jūrate Sučylaite ir menininku Romu Klimavičiumi (Pagėgiai)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Rudenišką 2023 m. lapkričio 10 d. popietę Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė kraštiečius ir bibliotekos svečius kvietė pasinerti į literatūros, poezijos bei meno terapiją. Tą vakarą bibliotekoje lankėsi ir savo naujausią kūrybą pristatė garbingi svečiai iš Klaipėdos – 2022 m. išleistą esė knygą „Gelmių šviesa“ pristatė ir apžvelgė šio leidinio autorė – Lietuvos biblioterapijos asociacijos prezidentė, poezijos terapeutė, gydytoja psichiatrė, rašytoja, Lietuvos rašytojų sąjungos narė prof. dr. Jūratė Sučylaitė, o šios knygos iliustracijų parodą pristatė menininkas, tapytojas, skulptorius, Lietuvos dailininkų sąjungos narys Romas Klimavičius. Vakaro svečiai turėjo galimybę ne tik klausyti citatų iš pristatomos knygos ir įdomių, širdimi išjaustų pasakojimų, bet ir užduoti klausimus, diskutuoti.

Renginį muzikiniais pasirodymais papuošė bei garsais sušildė Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos akordeonistai Julija Paleckytė ir Erikas Fadejev bei pianistas Rolandas Gečas. Dėkojant už vakaro metu atliktus kūrinius, simbolinės dovanėlės įteiktos moksleiviams ir juos šiam vakarui paruošusiai vyriausiajai mokytojai, koncertmeisterei Marinai Dvarvitenei.

Baigiantis susitikimui, atminimo dovanos įteiktos prof. dr. Jūratei Sučylaitei bei menininkui Romui Klimavičiui. Sveikinimo žodį susirinkusiems ir padėkos žodį svečiams tarė bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė. Renginio pabaiga pažymėta renginio dalyvių, svečių ir organizatorių įsiamžinimu bendroje nuotraukoje bei kūrėjų Romo Klimavičiaus ir prof. dr. Jūratės Sučylaitės pasirašymu bibliotekos svečių knygoje. Norintieji turėjo galimybę įsigyti esė knygą „Gelmių šviesa“ ir gauti autorės autografą.


Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-viesojoje-bibliotekoje-vyko-susitikimas-su-prof-dr-jurate-sucylaite-ir-menininku-romu-klimaviciumi/?fbclid=IwAR24x-kcCS19q7hQw5sWlNh3vwi5ld23c4CEfhqhuujY0YW82d1PoR9Pb6M


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN