Naujoms VMG grupės gamykloms Klaipėdoje ir Akmenėje reikia 400 darbuotojų: skelbiamas ieškomų specialistų sąrašas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Tarptautinė investicinė VMG grupė, besirengianti atverti dar dvi modernias gamyklas N. Akmenėje ir didžiausią Baltijos šalyse pramonės inovacijų parką Klaipėdos rajone, spartina didelės apimties darbuotojų samdos procesą. Naujai duris atversiančiose gamyklose dar šiemet bus sukurta apie 400 darbo pozicijų, kurioms ieškoma įvairių sričių specialistų.

Pasak vienintelio VMG grupės akcininko ir investuotojo Sigito Paulausko, tiek pajūryje, tiek Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) vystoma pramonės infrastruktūra yra orientuota į aukštą pridėtinę vertę, tad čia įsidarbinsiantys specialistai betarpiškai prisidės prie šalies ūkio augimo.

„Suprantame iššūkį, kurį sprendžiame – sukonkuruoti su didmiesčiais turime taip, kad geriausi specialistai vyktų dirbti į regionus. Tai kompleksinis uždavinys, nes turime pasiūlyti daugiau nei konkurencingos darbo sąlygos, tarptautinės augimo galimybės ar prasmingi projektai. Todėl glaudžiai dirbame su miestu, skirtingomis įstaigomis ir institucijomis, kad šiems specialistams ir jų šeimoms sukurtume lūkesčius atitinkančią darbo ir gyvenimo kokybę“, – sako S. Paulauskas.


Ieškomi įvairių profesijų atstovai

Šiuo metu daugiausia specialistų ieškoma duris netrukus atversiančiose gamyklose Akmenės LEZ. Vien šiais metais, planuojama, korpusinių baldų gamykloje „VMG Akmenės baldai“ sukurti 200 darbo pozicijų, konstrukcinės medienos gamykloje „VMG Lignum construction“ – dar apie 100.
Šioms gamykloms aktyviausiai dairomasi operatorių, pamainos meistrų, laborantų, gamybos planavimo inžinierių, pakavimo meistrų, technologų, elektrikų.

Tuo tarpu Klaipėdos rajone, kur vasaros pabaigoje duris atvers strateginio valstybės projekto statusą turintis pramonės inovacijų parkas „VMG Technics R&D Park“, veiks robotizacijos, automatizacijos, dirbtinio intelekto sprendimų kūrimo ir gamybos padaliniai, o sukurtų darbo vietų skaičius šiemet pasieks 100.

Naujajame inovacijų parke jau šiuo metu siūlomas darbas CNC staklių technologams, šaltkalviams-suvirintojams, smėliuotojams-dažytojams.

Specialistų aktyviai dairomasi ir kitose VMG grupės įmonėse N. Akmenėje, Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone. Išsamus laisvų darbo vietų sąrašas skelbiamas VMG grupės tinklalapyje www.vmg.eu.


Dviejuose miestuose – virš 1000 naujų darbo vietų

Šiuo metu VMG grupė Akmenės LEZ vysto tris investicinius projektus, kurių bendra investicijų suma siekia daugiau nei 0,5 mlrd. Eurų. Planuojama, kad iki 2025 m. čia bus sukurta virš 1000 laisvų darbo vietų.

Rugsėjį numatyta oficialiai atverti tvarių statybos ir pastatų renovacijos konstrukcijų gamyklą, kurią išvystyti planuojama iki 2025 metų. Pirmajame etape investicijų vertė į šį projektą turėtų siekti iki 100 mln. eurų. Iki 2025 m. pilnai išvysčius gamybos pajėgumus ir įgyvendinus visus planuojamus projekto etapus, VMG grupės investicijos kartu su partneriais „Hanner“ ir „Baltic Industrial Fund II“ turėtų pasiekti 170 mln. eurų, o naujų darbo vietų skaičius nuo 200 išaugti iki 350.

Toje pačioje vietoje artimiausiu metu turėtų būti oficialiai atverta ir nauja VMG grupės korpusinių baldų gamykla – „VMG Akmenės baldai“. Planuojama, kad ateityje gamykloje bus sukurta iki 500 naujų darbo vietų.

Akmenės LEZ nuo 2020 m. jau veikia viena didžiausių Europoje VMG grupės medienos drožlių plokštės gamykla, kurioje sukurta 170 aukštos pridėtinės vertės naujų darbo vietų, o bendra investicijų suma siekia apie 150 mln. eurų.

Tuo tarpu Klaipėdos rajone, greta automagistralės Vilnius-Klaipėda, vystomame Inovacijų parke „VMG Technics R&D Park“ per šiuos ir ateinančius metus bus sukurta virš 150 naujų darbo vietų, o bendrą investicijų suma į projektą viršys 30 mln. eurų.


Kontaktai:
Karjera@vmg.eu
+370 620 12778


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN