Pagramančio regioniniame parke pristatytas naujas Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Pagramančio regioniniame parke atidarytas ilgai lauktas Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas, nuo kurio atsiveria nuostabūs upių santakos ir saugomos regioninio parko teritorijos vaizdai. Šventės dalyvius pasitikęs lengvas vasariškas lietus nesugadino renginio nuotaikos. Sveikinimo žodžius susirinkusiems tarė aplinkos ministras Simonas Gentvilas, Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas, seimo narys Romualdas Vaitkus, bei kiti garbūs svečiai.

Vykdant Akmenos ir Jūros upių santakos kraštovaizdžio komplekso sutvarkymo ir pritaikymo lankymui projektą, šalia Pagramančio regioninio parko lankytojų centro įrengtas 12 metrų aukščio bokštas nuo kurio atsiveria vaizdingas regioninio parko kraštovaizdis. Taip pat galima pasivaikščioti beveik 65 metrų ilgio tiltu virš upės slėnio arba nusileidus laiptais nuo centro, įbristi į upių santaką ir patikrinti, ar tikrai vienos upės vanduo yra šaltesnis, o kitos šiltesnis.

Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas įrengtas šalia Pagramančio regioninio parko lankytojų centro (Malūno g. 2, Ringių k., Tauragės r.). Lankytojų centro modernioje ekspozicijoje „Almančios rėvos“ rasite informaciją apie regioninio parko vertybes, lankomus objektus, turistinius maršrutus. Čia galima užsisakyti ekskursiją po Pagramančio regioninį parką, įsigyti saugomų teritorijų produkto ženklo gaminių ir suvenyrų. Lankytojų centras iki rugsėjo 30 d. dirba ir savaitgaliais (šeštadienį ir sekmadienį) nuo 10 iki 15 val.

Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas pastatytas įgyvendinant projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (II)“, finansuojamą Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos lėšomis.


šaltinis: https://taurage.lt/pagramancio-regioniniame-parke-pristatytas-naujas-akmenos-ir-juros-upiu-santakos-apzvalgos-bokstas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN