Akmeniškai dalyvavo Europos jaunimo stovykloje apie klimatą

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės miestas partneris iš Vokietijos Bocholto miesto kiekvienais metais organizuoja Europos jaunimo stovyklas ir kviečia jose dalyvauti miesto partnerio jaunimiečius. Šiais metais stovykla vyko liepos 16-22 dienomis, Bocholte, kurios tema buvo „Jaunimas ateičiai: geroji klimato kaitos praktika Europoje“ („Youth for the future: Best practice for climate change in Europe“).

Iš viso dalyvavo 66 dalyviai (14-17 metų jaunuoliai ir jų vadovai), kurie atvyko iš Aurillac ir Arpajon-sur-Cère (Prancūzija), Bocholto (Belgija), Akmenės rajono (Lietuva) Nyderlandų, Rosendalio (Didžioji Britanija) ir Vloros (Albanija). Pirmą kartą šiais metais taip pat dalyvavo jaunimo grupė iš Wuxi miesto (Kinijos Liaudies Respublika).

Remdamiesi geriausios praktikos pavyzdžiais, jaunuoliai nagrinėjo bendrus iššūkius, su kuriais susiduria Europa klimato srityje, ir kokius (tarpvalstybinius) projektus bei sprendimus galima sukurti. Vyko ekskursijos į Olandijos „Burgers Zoo Arnhem“, kur buvo gvildenamos klimato ir rūšių apsaugos temos. Jaunimas taip pat lankėsi „Zwillbrocker Venn“ ir sužinojo apie ten taikomas gamtos apsaugos ir biologinės įvairovės priemones. Programoje taip pat buvo numatytas apsilankymas Bocholto nuotekų valymo įmonėse.

Be šių vizitų, vyko tarpkultūrinis mokymasis, Europos žinių perdavimas ir keitimasis informacija. Dalyvauta EUROPE DIRECT Bocholt paskaitoje, kurioje buvo pateikti bendri duomenys ir faktai apie Europos žaliąjį kursą. Vėliau jaunimas, pristatė savo šalis, skirdami didelį dėmesį klimatui ir kas daroma, kad jaunuolių šalyse mažėtų klimato kaita.

Žinoma, linksmybės ir žaidimai yra kiekvienos Europos jaunimo stovyklos dalis, kurie skatina jaunuolius vienus su kitais susipažinti. Todėl vyko vakariniai žaidinimai ir ralis po Bocholto miestą.

Šių metų Europos jaunimo stovykla bendrai finansuojama pagal ES programą „ERASMUS + - Jugend“. Šiaurės Reino-Vestfalijos žemė teikia finansinę paramą pagal finansavimo programą „Europe at home“.



Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/akmeniskai-dalyvavo-europos-jaunimo-stovykloje-apie-klimata/5859


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN