Vydūno viešojoje bibliotekoje vykdomos jaunimo įtraukties iniciatyvos

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje vasaros metu šurmuliuoja ir entuziastingai darbuojasi jaunimas. Biblioteka nuo 2023 m. birželio 26 d. pradėjo vykdyti iniciatyvą-projektą „Pasimatuok profesiją vasarą“, kurios metu bibliotekininko profesiją „matuojasi“ septyni darbštūs ir iniciatyvūs Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos moksleiviai. Šis projektas suteikia galimybę išbandyti bibliotekininko profesiją realioje darbo vietoje, pritaikyti žinias ir gebėjimus darbo aplinkoje, skatina tirti profesijos pasirinkimo galimybes.

Vydūno viešoji biblioteka neapsiriboja tik šiuo jaunimui skirtu projektu – čia įgyvendinama daug daugiau jaunimą kultūrinei veiklai telkiančių iniciatyvų. Viena tokių – dalyvavimas respublikinėse jaunimo savanorystės skatinimo programose. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka yra akredituota organizacija priimti jaunus žmones savanorystei, kuri netgi suteikia 0,25 stojamojo balo pripažinimą stojant į pirmosios pakopos studijas. Šiuo tikslu Vydūno viešojoje bibliotekoje lankėsi Tauragės atviros jaunimo erdvės atstovas Laurynas Kryžauskas, kuris su bibliotekos direktore Milda Jašinskaite-Jasevičiene aptarė savanorystės įgyvendinimo galimybes ir perspektyvas, palydėjo bei bibliotekos kolektyvui pristatė šiuo metu bibliotekoje savanoriaujančią moksleivę pagėgiškę Kariną. Mergina taip pat turės galimybę savo sumanymus realizuoti bibliotekos kasdienėse veiklose.

Džiugu, kad jaunieji kolegos padeda tvarkyti suaugusiesiems ir vaikams skirtų knygų fondus, atnaujina bei kuria informacijos sklaidos apie bibliotekos veiklą priemones, ieško kūrybingų sprendimų plečiant Vydūno viešosios bibliotekos ir filialų veiklos matomumą elektroninėje erdvėje, taip pat padeda pasiruošti rugsėjo 7-8 dienomis vyksiančiam XXII Žemaitijos/Vakarų Lietuvos bibliotekininkų sąskrydžiui „Tuo gražūs, kad skirtingi“.

Bibliotekos bendruomenė visada yra atvira naujoms iniciatyvoms, idėjoms ir projektams, skatina jaunų žmonių įsitraukimą į bibliotekos kultūrinį bei visuomeninį gyvenimą.


Dalia Mankienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresn. bibliotekininkė

Nuotraukų autorė – Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN