Šimtus darbuotojų N. Akmenėje samdančios VMG grupės eksperimentas: laisvų vietų neliko per kelias valandas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Dviejų gamyklų atidarymui N. Akmenėje besiruošianti ir per 200 darbuotojų joms ieškanti tarptautinė investicinė VMG grupė potencialiems kandidatams prisistatė atverdama naująsias gamyklas visuomenei, iki oficialaus jų atidarymo likus daugiau nei dviem mėnesiams. Keli šimtai vietų į specialias ekskursijas buvo išgraibstyta tą pačią dieną.
2020 m. didžiausią plyno lauko investiciją šalies istorijoje sukūrusi ir vieną galingiausių Europoje medienos drožlės plokščių gamyklą Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) atidariusi VMG grupė, iki rudens toje pačioje vietoje atvers dar dvi modernias gamyklas.
Naujosiose Akmenės LEZ įsikūrusiose korpusinių baldų ir tvarių, statybai skirtų, medienos gaminių gamyklose iki rudens planuojama įdarbinti daugiau nei 200 skirtingų sričių specialistų, o bendras darbuotojų skaičiuos čia veikiančiose įmonėse turėtų ūgtelėti nuo 310 iki 580.
„Puikiai suprantame, kad tokį kiekį aukštą kvalifikaciją turinčių darbuotojų atrasti viename regione yra neįkandama užduotis. Turime imtis nestandartinių sprendimų. Jau kurį laiką kalbame, kad Akmenės LEZ sukūrėme didmiesčiams prilygstančias darbo sąlygas, o miestas pasiruošęs ir laukia naujakurių. Dabar pakvietėme žmones iš visos Lietuvos pačius tuo įsitikinti“, – sako VMG grupės generalinis direktorius Egidijus Mockus.
Į specialias ekskursijas suskubę užsiregistruoti jų dalyviai turėjo galimybę pirmieji apžiūrėti visas tris pastatytas gamyklas ir įdiegtas modernias technologijas, pabendrauti su čia jau dirbančiais darbuotojais.
Naujos darbo vietos
Šiais metais, planuojama, kad korpusinių baldų gamykloje „VMG Akmenės baldai“ bus sukurta 200 naujų darbo pozicijų, tuo tarpu konstrukcinės medienos gamykloje „VMG Lignum construction“ – apie 100.
Šioms gamykloms intensyviausiai ieškoma operatorių, hidromanipuliatoriaus operatorių, operatorių ratinei krovos technikai, krautuvų vairuotojų, pamainos meistrų, laborantų, gamybos planavimo inžinierių, pakavimo meistrų. Tačiau kompanija skelbia esanti pasiruošusi įdarbinti gerokai platesnį ratą pramonės ir inžinerijos specialistų, administracijos darbuotojų. Laisvų darbo vietų sąrašas skelbiamas VMG grupės tinklalapyje.
Naujiems darbuotojams be pagrindinių darbdavio įsipareigojimų bus siūlomas nemokamas maitinimas, transportas, privatus sveikatos draudimas, motyvuojanti papildomų finansinių išmokų sistema, tarptautines galimybes atveriantys mokymai, stažuotės. Aukštesnio lygio vadovams kompanija žada pasiūlyti ir apgyvendinimą.
0,5 mlrd. investicijų
Rugsėjį planuojamą oficialiai atverti tvarių statybos ir pastatų renovacijos konstrukcijų gamyklą planuojama užbaigti iki 2025 metų. Pirmajame etape numatoma investicijų vertė į šį projektą turėtų siekti iki 100 mln. eurų. Iki 2025 m. pilnai išvysčius gamybos pajėgumus ir įgyvendinus visus planuojamus projekto etapus, VMG grupės investicijos kartu su partneriais „Hanner“ ir „Baltic Industrial Fund II“ turėtų pasiekti 140 mln. eurų, o naujų darbo vietų skaičius nuo 200 išaugti iki 350.
Nuo 2020 m. į Akmenės LEZ veikiančios medienos drožlių plokštės gamyklos pajėgumus kompanija yra investavusi apie 150 mln. eurų ir sukūrusi 170 aukštos pridėtinės vertės naujų darbo vietų.
Toje pačioje vietoje rugpjūčio pabaigoje turėtų būti oficialiai atverta ir nauja VMG grupės korpusinių baldų gamykla – „VMG Akmenės baldai“. Investicijos į šį projektą sieks apie 80 mln. eurų. Ateityje gamykloje bus sukurta iki 400 naujų darbo vietų.
Įgyvendinusi investicinius projektus, VMG grupė, iki 2025 m. Akmenės LEZ iš viso bus sukūrusi daugiau nei 1000 naujų darbo vietų, o bendra investicijų suma sieks per pusę milijardo eurų.
VMG grupė vienija 20 kompanijų, kuriose dirba daugiau nei 3 tūkst. darbuotojų. Jos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.
Kompanija investuoja į medienos perdirbimą ir tvarių medienos gaminių gamybą, atsinaujinančią energetiką, pramonės inovacijų ir technologijų vystymą, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybą bei efektyvų infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymą.



Kontaktai žiniasklaidai:
Gerda Šešplaukytė
VMG grupė
M +370 653 33016
@ gerda.sesplaukyte@vmg.eu


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN