Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje organizuoti tarpinstituciniai skaitymo skatinimo metodų mainai

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė visada džiaugiasi galėdama pasidalinti gerąja profesine patirtimi ir savo veikloje taikomais kultūrinio darbo metodais su kolegomis. Vienas tokių gražios profesinės bendrystės ir abipusės kvalifikacijos kėlimo pavyzdžių – 2023 m. gegužės 19 d. vykusi Klaipėdos ugdymo įstaigų – gimnazijų ir progimnazijų – bibliotekininkų viešnagė Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje.

Susitikimas pradėtas bibliotekos vadovės Mildos Jašinskaitės-Jasevičienės svečiams vesta ekskursija po biblioteką: pristatytos bibliotekos erdvės, aplankytos čia eksponuojamos literatūros, kraštotyros, dokumentikos, profesionalaus ir mėgėjiško meno darbų ekspozicijos. Supažindinta su gausiu bibliotekoje vykstančių šviesuolio Vydūno (tikr. Vilhelmas Storostas) gyvenimo ir veiklos atskleidimui skirtų veiklų (dėlionių popiečių, tarptautinių konferencijų, meno parodų pristatymų, protmūšių, Vydūno ir apie jį leistų leidinių sutiktuvių ir kt.) spektru. Apžvelgti bibliotekoje įrengtame ekspoziciniame Vydūno vardo kambaryje saugomi su filosofo veikla susiję dokumentai.
Svečius itin sudomino Tilžės akto signataro Jono Vanagaičio vaikaičio Romo Šležo su žmona Birute Pagėgių savivaldybės Vydūno viešajai bibliotekai padovanotos jų ir jų tėvų – kapitono Albino ir Onos Šležų bei jaunesniojo leitenanto Juozo ir Valerijos Vaičjurgių asmeninės bibliotekos. Užsukę į 2022 m., minint išeivio poeto Algimanto Mackaus 90-ąsias gimimo metines, bibliotekoje įkurtą erdvę – galvosūkių ir pabėgimo kambarį „Įsižiūrėki į vidurnaktį...“, ekskursijos dalyviai stebėjo dokumentinę video prezentaciją. Dalijimąsi gerosios profesinės patirties pavyzdžiais tęsiant prie arbatos puodelio, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė darbui su vaikais Liudmila Fetingienė pristatė virtualią bibliotekos kultūrinės veiklos, skirtos vaikams bei jaunimui, apžvalgą. Šio pranešimo metu svečiai sužinojo apie Vydūno viešosios bibliotekos veikloje taikomus vaikų ir paauglių skaitymo skatinimui skirtus metodus bei bibliotekos įgyvendintus projektus ir programas, plėtojamas iniciatyvas, vedamas edukacijas.

Kiek vėliau svečiams organizuota praktinė edukacija, kurios metu žinių apie Pagėgių kraštą semtasi žaidžiant bibliotekos sukurtą didelio formato komandinį žaidimą „Mažosios Lietuvos širdy: kelionė po Pagėgių kraštą“ bei dėliojant su šviesuolio Vydūno asmenybe susijusias dėliones, išbandyti šviesos molbertai bei smėlio ir šviesos stalai.

Šios gražios profesinės bendrystės akimirkos įprasmintos apsikeičiant simbolinėmis literatūrinėmis dovanomis atminčiai ir kvietimu dar ne kartą susitikti, o gal – ir gražias jungtines kultūrines veiklas drauge organizuoti.

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos-naujienos/pagegiu-savivaldybes-vyduno-viesojoje-bibliotekoje-organizuoti-tarpinstituciniai-skaitymo-skatinimo-metodu-mainai/


Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė – Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN