VMG grupė Akmenėje atveria 200 naujų darbo vietų

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Tarptautinė investicinė VMG grupė, Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) vystanti tris šiuolaikiškas gamyklas, kurių bendra investicijų vertė siekia iki 0,5 mlrd. eurų, skelbia didelės apimties darbuotojų samdos etapą. Pradedama net 200 naujų, skirtingos kvalifikacijos specialistų paieška.

Šiaurės Vakarų Lietuvoje esančios savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas neabejoja, kad didžiąją dalį naujų darbuotojų sudarys specialistai iš kitų savivaldybių ir tvirtina, kad miestas yra pasiruošęs juos priimti bei užtikrinti aukštą komforto lygį.

Tuo metu, VMG grupės vienintelis akcininkas ir investuotojas Sigitas Paulauskas pažymi, kad Akmenės LEZ sukurta, į aukštą pridėtinę vertę orientuota pramonės infrastruktūra, gali pasiūlyti ne tik itin konkurencingas darbo sąlygas, bet ir precedento Baltijos šalių regione neturinčius projektus.

„Tai istorinė plėtra regionui, kurią koja kojon įgyvendiname kartu su savivaldybe. Mums svarbu, kad čia dirbantys žmonės jaustųsi laukiami, matytų ateitį ne tik mūsų grupėje, bet ir regione. Todėl investuojame ne tik į gamybos pajėgumus, moderniausias darbo sąlygas, bet ir į žmonių gerbūvį: infrastruktūros plėtrą, gyvenamųjų namų statybą, turiningesnį kultūrinį gyvenimą.“, - sako S. Paulauskas.


Reikalingi ir vadovai, ir kvalifikacijos neturintys

Pasak VMG grupės akcininko, iki metų pabaigos, naujai statomoje tvarių statybos ir renovacijos konstrukcijų gamykloje, planuojama suburti beveik 200 darbuotojų komandą. Iš viso Akmenės LEZ įsikūrusiose įmonėse darbuotojų skaičius nuo 310 turėtų ūgtelėti iki 580.

„Visiems darbuotojams esame pasiruošę pasiūlyti jų kompetenciją ir patirtį atitinkančias darbo sąlygas – didmiesčius pranokstantį vidutinį darbo užmokestį, visas socialines garantijas, platų papildomų naudų paketą. Suprantame iššūkį, kurį užsibrėžėme – pritraukti specialistus į regioną, tačiau suprantame ir vertę, kurią galime pasiūlyti: tai darbas su tarptautiniais, unikaliais projektais, ambicija kurti aukštą pridėtinę vertę visai šalies ekonomikai“, - teigia S. Paulauskas.

Be pagrindinių darbdavio įsipareigojimų, darbuotojams bus siūlomas nemokamas maitinimas ir transportas, privatus sveikatos draudimas, motyvuojanti papildomų finansinių išmokų sistema, tarptautines galimybes atveriantys mokymai, stažuotės. Aukštesnio lygio vadovams kompanija žada pasiūlyti ir apgyvendinimą.

VMG grupės siūlomos laisvos pozicijos yra skirtos tiek nekvalifikuotiems darbuotojams, tiek aukštąjį inžinerinės ir mechanikos sričių išsilavinimą turintiems specialistams. Šiuo metu rinkoje aktyviai dairomasi technologų, pamainos meistrų, elektrikų, gamybos vadovo pavaduotojo.
Išsamus laisvų darbo vietų sąrašas skelbiamas VMG grupės tinklalapyje.


Meras: rajonas pasiruošęs

Akmenės rajono savivaldybės meras V. Mitrofanovas teigia, kad nors rajone šiuo metu gyvena iki 20 tūkst. gyventojų, jo infrastruktūra yra pritaikyta trečdaliu didesniam gyventojų skaičiui. Mero tvirtinimu, atvykstantiems specialistams ir jų šeimoms nekils rūpesčių nei dėl vietų mokyklose ar darželiuose, nei nuomojantis ar įsigyjant jų poreikius atitinkantį būstą, kurio kaina šiuo metu bent 2-3 kartus mažesnė nei didmiestyje.

„Rajone nedarbo lygis yra pakankamai žemas, todėl neabejojame, kad verslui siūlant itin konkurencingą atlygį ir socialines garantijas, sulauksime atvykstančių specialistų iš kitų rajonų. Esame pasirengę juos priimti. Intensyviai kalbamės ir su Vyriausybe dėl paramos miesto plėtrai, nes susidomėjimas investicijomis į Akmenės regioną toliau auga“, - teigia savivaldybės vadovas.
V. Mitrofanovo teigimu, pagal savivaldybės turimus duomenis tik apie 30 proc. Akmenės LEZ darbo vietų užima vietos gyventojai. Jau dabar net 30 proc. darbuotojų sudaro naujakuriai, grįžę iš emigracijos, o likęs trečdalis – kaimyninių savivaldybių gyventojai, atvykstantys dirbti iš Klaipėdos, Šiaulių, Joniškio, Mažeikių ir kitų savivaldybių.

1000 naujų darbo vietų

Didžioji dalis VMG grupės naujai siūlomų darbo vietų sukurta vystomoje tvarių statybos ir pastatų renovacijos konstrukcijų gamykloje, kurią planuojama užbaigti iki 2025 metų. Pirmajame etape numatoma investicijų vertė į šį projektą turėtų siekti iki 100 mln. eurų. Iki 2025 m. pilnai išvysčius gamybos pajėgumus ir įgyvendinus visus planuojamus projekto etapus, investicijos turėtų pasiekti 170 mln. eurų, o naujų darbo vietų skaičius nuo 200 išaugti iki 350.

Nuo 2020 m. Akmenės LEZ jau veikia viena didžiausių Europoje VMG grupės medienos drožlių plokštės gamykla. Į jos pajėgumus kompanija yra investavusi apie 150 mln. eurų ir sukūrusi 170 aukštos pridėtinės vertės naujų darbo vietų.

Toje pačioje vietoje artimiausiu metu turėtų būti oficialiai atverta ir nauja VMG grupės korpusinių baldų gamykla – „VMG Akmenės baldai“. Investicijos į šį projektą sieks apie 80 mln. eurų. Ateityje gamykloje bus sukurta iki 400 naujų darbo vietų.

Įgyvendinusi investicinius projektus, VMG grupė, iki 2025 m. Akmenės LEZ iš viso bus sukūrusi daugiau nei 1000 naujų darbo vietų, o bendra investicijų suma sieks per pusę milijardo eurų.


Gerda Šešplaukytė
VMG grupė
M +370 653 33016
@ gerda.sesplaukyte@vmg.eu


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN