Vydūno viešojoje bibliotekoje bus įteikta 15-oji Jūratės Caspersen (Šveicarija) premija „Pagėgių krašto garsintojui“

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Iškeliaujantis kalendorinis pavasaris Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje bus palydėtas tradiciniu, iškiliu, kasmet literatūros ir meno mylėtojus gausiai suburiančiu kultūriniu įvykiu – 2023 m. gegužės 17 d. 17.00 val. vyksiančia 19-ąja Pagėgių literatūrinio pavasario švente „Atidengsiu Tau žodį it širdį...“, kurios metu bus įteikta jau 15-oji pagėgiškės, Pasaulio lietuvių bendruomenės Kultūros komisijos pirmininkės Jūratės Caspersen įsteigta premija, skirta Pagėgių kraštą regione, šalyje ir už jos ribų garsinančiam kraštiečiui.

Šiemet garbingas „Pagėgių krašto garsintojo“ vardas bus suteiktas ir piniginė premija įteikta Žukų evangelikų liuteronų parapijos pirmininkui, Žukų evangelikų liuteronų bažnyčios globėjui, bažnyčios istorijos žinovui, kraštiečiui Raimondui Genučiui. Šis garbus apdovanojimas p. Raimondui Genučiui skiriamas už ilgametį Mažosios Lietuvos, o ypač – Pagėgių krašto, sakralinio, istorinio, architektūrinio paveldo puoselėjimą, išsaugojimą ir sklaidą, už šiam paveldui priklausančių objektų atkūrimą ir visuomenės šiuo tikslu telkimą, už istorijos ženklų ir gyvosios atminties fiksavimą bei įamžinimą įvairiomis formomis ateities kartoms, už aktyvią tiriamosios publicistikos ir kraštotyros-leidybos veiklą, už svarų indėlį tiriant, atskleidžiant ir populiarinant Rytų Prūsijos bei Pagėgių krašto istorinį autentiškumą.

Literatūrinės šventės metu savo naujausiais kūriniais žiūrovus žavės Tauragės, Šilutės ir Pagėgių literatai, skambės specialiai INCOGNITO konkursui kurtos poetų eilės, vyks konkurso nugalėtojo (-os) apdovanojimas. Šių metų INCOGNITO konkurso tema – „Karališkojo pašto rūmai tebelaukia / Laike ir keliuose įstrigusių karietų...“. Šia tema tęsiamas jau gražia tradicija tapęs vis kito Pagėgių krašto objekto „apdainavimas“ eilėse, atvaizdavimas dailėje. Ypač tai aktualu šiemet, šalyje minint Klaipėdos krašto metus. Tad šiemet pasirinkta karališkojo Pagėgių pašto tema vingiuos ne tik vakaro metu skambėsiančios rašytinės, bet ir meninės kūrybos darbuose – įkvėpimo mūzos pagauti, visi norintieji galės išmėginti save dailės srityje – dalyvauti tapybinėje pašto ženklo kūrimo improvizacijoje. Daugiausia publikos simpatijų bei aplodismentų pelniusio kūrinio autorius (-ė) bus apdovanotas (-a) originaliu prizu-siurprizu... Tačiau tai – tik šventės organizatorių Jums paruoštų staigmenų pradžia! Šilčiausiais jausmais širdis užlies talentingo trio pasirodymas: skambės aktorės, poezijos skaitovės Alinos Žvirblienės (Kaunas) išskirtinai šiai šventei parengta poetinė programa, o neišdildomus potyrius ir džiaugsmo akimirkas savo autoriniame gyvo garso mini koncerte dovanos 2003 m. Lietuvos šlagerių karalienė, dainų autorė bei atlikėja Giulija Baužienė, kuriai akomponuos kraštietis, kompozitorius, asociacijų LATGA ir AGATA narys Aras Žvirblys!

Nepraleiskite progos susitikti jausmų kupiname vakare, kur susijungus trims Mūzoms –
Muzikai, Poezijai ir Dailei, atsiskleis Pagėgių krašto grožis bei kūryboje gimstantis gyvenimo žavesys.

Organizatoriai dėkoja šio renginio partneriui – Pagėgių savivaldybės kultūros centrui, šventės globėjai – Pagėgių savivaldybės administracijai, ir plačiai šį įvykį visuomenėje nušviečiantiems žiniasklaidos atstovams.

Išsamesnė informacija tel.: +370 441 56 040, 57 328; el. p. info@pagegiusvb.lt.



Sonata Nognienė
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja


Nuotraukų autorė – Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN