Uostamiestyje sulaikyti du jauni asmenys įtariami disponavę narkotinėmis medžiagomis

Новости: Закон , 2023-04-28 14:03
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai su įkalčiais sulaikė 2 jaunuolius, įtariama neteisėtai disponavusius narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

2023 m. balandžio mėn. pabaigoje Klaipėdoje, Taikos pr., KPONTV pareigūnai sulaikė anksčiau neteistą, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbančią, 20 m. klaipėdietę, pas kurią rasta įtariama narkotinė medžiaga – kanapės.

Tą pačią dieną, tęsiant tyrimo veiksmus, Klaipėdoje, Taikos pr., sulaikytas šią, galimai narkotinę medžiagą, merginai įtariama pardavęs 15 m. klaipėdietis. Atlikus kratą pastarojo gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado apie 200 g, kaip įtariama, kanapių, galimai kokaino, tris trintuves, dvejas svarstykles bei įtariama nedidelės šaunamosios galios ginklą.

Šis niekur nesimokantis nepilnametis teisėsaugai jau žinomas – 2022 m. jam buvo pareikštas įtarimas dėl vagystės, 2023 m. – dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Beje, jaunuolis dar nėra sulaukęs tokio amžiaus, nuo kurio atsiranda baudžiamoji atsakomybė už narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimą.

20 m. merginai pareikštas įtarimas dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, neturint tikslo jų platinti. Jai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 12 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN