Kultūros ministro vizitas Mažeikiuose: susitikimai, kultūros paveldo objektų lankymas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, balandžio 21 d., Mažeikių rajone lankėsi Lietuvos Respublikos kultūros ministras su komanda. Vyko susitikimai su Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) vadovais, kultūros ir švietimo darbuotojais, nevyriausybinių organizacijų atstovais. Apžiūrėti kultūros paveldo objektai Sedoje, Renavo dvaro sodyba.

Susitikimuose su kultūros ministru Simonu Kairiu, viceministru Rimantu Mikaičiu ir patarėju Sigitu Šliažu dalyvavo Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, vicemerė Kristina Juškevičienė, Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, vyr. specialistė paveldosaugai Rūta Končiutė-Mačiulienė, Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Alma Tupikienė, Seimo narė Laima Nagienė, Kultūros paveldo departamento Telšių-Tauragės teritorinio skyriaus vedėja Aurelija Ričkuvienė.

Abiejuose susitikimuose kalbėta apie teisėkūrą kultūros srityje, projektų finansavimą, kultūros paso teikiamas galimybes moksleiviams, Socialinio recepto programą, skirtą senatvės pensijos sulaukusiems asmenims. Diskutuota apie kultūros paveldo reikšmę ir jo išsaugojimą. Apžvelgta kultūros darbuotojų veikla, būdai didinti atlyginimus ir kt.

Svečiai Sedoje apžiūrėjo vandens malūną, kuriame įsikūrusi Kasdienybės galerija, magaziną, poeto Vytauto Mačernio suolelį, poeto Antano Baranausko paminklą, taip pat buvusiame Sedos dvare pastatytą Vytauto Didžiojo paminklą, dalyvavo pusmarškonės košės virimo edukacijoje, lankėsi Sedos kultūros centre.

Renavo dvaro sodyboje – skulptūrinę kompoziciją, skirtą dvare gyvenusiems broliams Stanislovui, Lietuvos politiniam veikėjui, ir Gabrieliui, pirmajam išrinktam Lenkijos prezidentui, Narutavičiams, dvaro rūmų ekspoziciją ir kt. Čia vyko ir susitikimas su kultūros ir švietimo darbuotojais, nevyriausybinių organizacijų atstovais.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/kult%C5%ABros-ministro-vizitas-ma%C5%BEeikiuose-susitikimai-kult%C5%ABros-paveldo-objekt%C5%B3-lankymas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN