Folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė 2023“

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

2023 m. kovo 31 d. Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokykloje vyko rajoninės folklorinių šokių varžytuvės ,,Patrepsynė“. Varžytuvėse dalyvavo 27 poros iš Pakražančio gimnazijos, Kelmės ,,Kražantės“ progimnazijos, Kelmės ,,Aukuro“ pagrindinės mokyklos, Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Vaiguvos Vlado Šimkaus skyriaus, Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos.

Šokėjai varžėsi pradedančiųjų grupėje, šoko keturis konkursinius šokius ir vieną nekonkursinį šokį. Kelmės rajoną respublikinėse moksleivių folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė – 2023“, kuris vyks gegužės 13 dieną, Šiaulių kultūros centre, atstovaus keturios laureatų poros: Viltė Ralytė ir Augustas Jagaudas iš Pakražančio gimnazijos, Veronika Andrulytė ir Emilis Buivydas iš Kelmės ,,Kražantės” progimnazijos, Marta Margytė ir Rojus Petraitis iš Kelmės A. Lipeikos menų mokyklos, Emilija Rimdeikaitė ir Ainis Makauskas iš Kelmės „Aukuro“ pagrindinės mokyklos.

Varžytuvių metu šokėjams grojo ir susirinkusiems koncertavo Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos Choreografijos skyriaus kapela.

Šokėjus varžytuvėms paruošė mokytojos Lina Šimkevičienė iš Kelmės ,,Kražantės“ progimnazijos, Danguolė Barauskienė iš Vaiguvos Vlado Šimkaus pagrindinės mokyklos, Jovita Žakarienė iš Kelmės ,,Aukuro“ pagrindinės mokyklos, Gintarė Guželienė iš Pakražančio gimnazijos ir Laisvė Monkevičienė iš Kelmės A. Lipeikos menų mokyklos.

Rajoninį folklorinių šokių varžytuvių turą organizavo Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius kartu su Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokykla.


Informaciją parengė: Švietimo, kultūros ir sporto skyrius
šaltinis: https://www.kelme.lt/folkloriniu-sokiu-varzytuves-patrepsyne-2023/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN