Klaipėdoje pradėti dar du tyrimai dėl galimo narkotinių medžiagų platinimo

Новости: Закон , 2023-03-17 20:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo Klaipėdoje.

Pirmasis tyrimas pradėtas 2023 m. sausio mėn., gavus informacijos apie kvaišalus galimai platinusią 25 m., anksčiau neteistą, niekur nedirbančią, Klaipėdos miesto gyventoją.
2023 m. sausio mėn. pradžioje uostamiesčio teisėsaugininkai Klaipėdoje, Naujakiemio g., sulaikė anksčiau neteistą nepilnametę klaipėdietę, pas kurią rasta apie 260 g narkotinės medžiagos – kanapių.

Tą pačią dieną, tęsiant tyrimo veiksmus, Klaipėdoje, Naujakiemio g., sulaikyta šią narkotinę medžiagą nepilnametei merginai įtariama pardavusi minėta 25 m. moteris. Atlikus kratą pastarosios gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado beveik 200 g kanapių, kokaino bei svarstykles su kokaino pėdsakais.

25 m. įtariamoji buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Vėliau jai paskirta kardomoji priemonė –rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.
Kitas tyrimas pradėtas taip pat 2023 m. sausio mėn., gavus informacijos dėl galimo narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo Klaipėdos mieste.

2023 m. sausio mėn. pabaigoje Klaipėdoje, Taikos pr., pareigūnai sulaikė 21 m., anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti jau teistą, niekur nedirbantį, klaipėdietį.

Pas šį jaunuolį rasta 200 tablečių su įtariama psichotropine medžiaga. Atlikus kratą pastarojo gyvenamojoje vietoje, rasta dar keliasdešimt tablečių su, kaip įtariama, psichotropine medžiaga, kitų galimai narkotinių medžiagų bei elektroninės svarstyklės.

Tą pačią dieną Klaipėdoje, Taikos pr., uostamiesčio pareigūnai sulaikė minėtas tabletes 21 m. asmeniui įtariama pardavusį 23 m., anksčiau už nesunkų kūno sužalojimą užsienyje teistą, niekur nedirbantį, Mažeikių miesto gyventoją.

Po kelių dienų, tęsdami tyrimo veiksmus, policijos pareigūnai Klaipėdoje, Gedminų g., sulaikė minėtas tabletes 23 m. mažeikiškiui įtariama pardavusį 30 m. Klaipėdos miesto gyventoją. Šis niekur nedirbantis vyriškis teisėsaugai gerai žinomas – anksčiau ne kartą teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Atlikus kratą vyro gyvenamojoje vietoje, rasti labai dideli narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiai – beveik 1,4 kg gryno kokaino (miltelių masė – daugiau nei 2,7 kg), apie 190 g gryno amfetamino (miltelių masė – daugiau nei 4,6 kg), tabletės su MDMA (apie 410 g, bendra tablečių masė – apie 2,1 kg) bei dvejos svarstyklės su kokaino pėdsakais.

Šio tyrimo metu visų rastų ir paimtų narkotinių (psichotropinių) medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 350 000 eurų.

Šiuo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo psichotropine medžiaga turint tikslą ją platinti pareikšti dviem asmenims, dar vienas asmuo įtarimas neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau vienam iš jų paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kitiems – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į trims įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas – daugiau nei 27 000 eurų.

Abu minėti ikiteisminiai tyrimai tolimesniam tyrimui pagal kompetenciją perduoti Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybai.
Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 12 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN