Pareigūnai ieškodami neteisėtai laikomos naminės degtinės, aptiko ir kontrabandinių cigarečių

Новости: Закон , 2023-03-12 20:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

2023 m. kovo 8 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tikrindami gautą informaciją apie neteisėtai laikomą naminę degtinę, atliko patikrinimą vyro, gim. 1975 m., namuose, esančiuose Tauragėje.

Patikrinimo metu buvo rasta ir paimta 102 litrai skysčio su kvapu būdingu naminei degtinei ir 490 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių cigarečių pakelių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyto pavyzdžio banderolėmis, vertė 1940,5 eurų.

Vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d. ir administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimo kodekso209 str. 5 d.

Tokį nusikaltimą padariusiam asmeniui gresia bauda arba laisvės atėmimas ikipenkerių metų, o už neteisėtą cigarečių laikymą skiriama bauda nuo 2000 iki 5590 eurų.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima bendruoju pagalbos telefonu 112.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN