Pradedamas formuoti naujas ligoninės skyrius (Akmenės r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės taryba 2022 m. rugpjūčio 29 d. sprendimu Nr.172 nutarė pakeisti viešosios įstaigos Naujosios Akmenės ligoninės valdymo struktūrą, patvirtintą Akmenės rajono savivaldybės tarybos 2019 m. rugsėjo 26 d. sprendimo T-194 „Dėl viešosios įstaigos Naujosios Akmenės ligoninės valdymo struktūros ir pareigybių sąrašo patvirtinimo“ 1.1 papunkčiu, ir išdėstyti ją nauja redakcija. Nustatyta, kad šio sprendimo 1 punktas įsigalioja nuo 2022 m. lapkričio 1 d.

Šis pakeitimas reiškia, jog siekiant racionaliai naudoti Naujosios Akmenės ligoninės finansinius resursus, Vaikų ligų skyrius reorganizuojamas į Vaikų ir suaugusiųjų dienos stacionarą.

Kaip ne kartą susitikimuose yra minėję Sveikatos apsaugos ministerijos ir Teritorinių ligonių kasų atstovai, pateikdami šalies sveikatos apsaugos reformos gaires, po jos įgyvendinimo ligoninėje aktyviam gydymui yra numatyta finansuoti tik vidaus ligų skyrių profilį. Daugelyje aplinkinių, panašaus dydžio pagal gyventojų skaičių rajonų, vaikų ligų skyriai jau uždaryti. Vienur jie reorganizuoti į vaikų dienos stacionarus, kitur – į vaikų ir suaugusiųjų dienos stacionarus.

Dienos stacionaro paslauga – tai planinė gydomoji ir (ar) diagnostinė asmens sveikatos priežiūros veikla, kurios metu užtikrinama paciento priežiūra iki 8 valandų. Naujosios Akmenės ligoninės vadovybės nuomone, gerai turėti bendrą Vaikų ir suaugusiųjų stacionarą. Tai būtų pats ekonomiškiausias variantas. Įstaiga turi licenciją teikti šias paslaugas ir atitinka keliamus reikalavimus šių paslaugų teikimui.

Vaikų ir suaugusiųjų gydymas dienos stacionare Lietuvoje sparčiai populiarėja. Ypač ši paslauga tampa reikalinga vaikams, nes tai yra saugu ir paprasta: medikams atlikus procedūras, netrukus su vaiku grįžtama į namus, į jam įprastą aplinką. Stacionarinės vaikų ligų paslaugos vaikams bus teikiamos Šiauliuose, Mažeikiuose ir kituose Lietuvos miestuose, kur veikia stacionariniai vaikų ligų skyriai.

Po skyriaus reorganizavimo bus optimizuota ligoninės veikla, atsiras galimybė investuoti į sveikatos priežiūros specialistų (gydytojų, slaugytojų, technologų) pritraukimą bei atnaujinti diagnostinės medicininės aparatūros bazę.

Vaiku ligų skyrių reorganizuoti į Vaikų ir suaugusiųjų dienos stacionarą planuojama nuo 2022 lapkričio 1 d.

Savivaldybės administracijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/pradedamas-formuoti-naujas-ligonines-skyrius/4651


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN