Jaunimo metams skirtas projektas „Dienos‘22“

El. pašto adresas: jurgita.gelumbickiene@kraziai.lt

Pasitinkant rudenį, uodžiant obuoliais kvepiančius sodus, norime su Jumis pasidžiaugti Kražių Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kultūros centro įgyvendintu projektu - renginių ciklu „Dienos‘22“. Kadangi 2022 metai paskelbti jaunimo metais, šio projekto pagrindinė idėja - didinti jaunimo įtraukimą į kultūrinę bei visuomeninę veiklą, aktualizuoti realaus bendravimo svarbą šiuolaikinėje visuomenėje. Projekto įgyvendinimo metu, rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais vykusios veiklos taip pat buvo skirtos kelti jaunimo, bei su jaunimu dirbančių asmenų motyvaciją ne tik gyvenimo, bendravimo, bet ir meno srityje.
Projekto renginiai ir veiklos, vyko inicijuoti pačių jaunų žmonių, apimantys skirtingas kultūros ir meno sritis, rengiami netradicinėmis formomis, skatinantys mėgėjų jaunimo kolektyvų ir profesionalų bendravimą. Renginių ciklo metu, per įvairias kultūrines ir menines veiklas buvo skatinamas jaunų žmonių kūrybiškumas ir saviraiška, diskutuojama jaunimui aktualiomis temomis.
Pirmasis renginių ciklo „Dienos‘22“ renginys „Vakaras prie laužo“ vyko rugpjūčio 11 d., visiškai netradicinėje aplinkoje – pievelėje prie kultūros centro. Nors laužas šiame renginyje buvo tarytum metafora, simbolizuojanti artumą, jaukumą, buvimą šalia vienas kito, jaukius pokalbius, tačiau neapseita ir be tikros ugnies ant kurios buvo kepamos pačios gardžiausios dešrelės! Renginio svečias: aktorius, režisierius, influenceris – Robertas Lenartavičius, mielai atsakinėjo į jaunuolių užduodamus klausimus bei atliko jam skirtas užduotis. Susitikime netrūko jaukumo, smagių momentų bei skardaus dalyvių juoko.
Antrasis renginių ciklo renginys – jaunimo muzikos festivalis „Muzikos džiunglės“. Festivalis sėkmingai gyvuojantis jau trečius metus, rugpjūčio 19 d., vakare Kražiuose užkūrė tikrą jaunatvišką muzikos pirtį. Scenoje pasirodė ne tik jaunimo grupės: Audra, Tandemas, Dark Light, Zygga ir kt. taip pat atlikėja Akvilė bei didžiosios pop kultūros atstovai, grupė 2Kvėpavimas. Scenoje skambėjo lengvas rokas, popsas bei repas, kuris išjudino net pačius nejudriausius festivalio dalyvius.
Renginių ciklą vainikavo dvi unikalios lektorių „Juoda Avis“ paskaitos: „Kritiškai mąstančios asmenybės formavimas", skirta jaunuoliams bei "Mokinių emocinių - socialinių kompetencijų ugdymas", skirta asmenims dirbantiems su jaunimu. Paskaitos vyko dviem etapais: pirmoji paskaita jaunuoliams, bendradarbiaujant su Kražių Ž. Liauksmino gimnazijos bendruomene, buvo surengta gimnazijoje, o antroji paskaita, skirta lavinti su jaunimu dirbančių asmenų kompetenciją, surengta Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centre. Paskaitų metu jų dalyviai įgijo naujų žinių, pasikrovė geros energijos ir emocijų ateities darbams. Mokymų metu stengtasi atskleisti jaunimo poreikius, kūrybiškumo svarbą ir kt. aspektus, susijusius su motyvacija dalyvauti kultūros renginiuose, įvairiuose kultūriniuose renginiuose.
Organizatorius – Kražių Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kultūros centras
Projekto renginių ciklas „Dienos‘22“ rėmėjas – Lietuvos kultūros taryba.
Projekto partneriai:
Kelmės rajono savivaldybė
Kražių Ž. Liauksmino gimnazija
Informaciją parengė:
Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro
Meno skyriaus vedėja
Simona Šarauskienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN