Kelias dyzelinio kuro vagystes galimai įvykdžiusius asmenis pareigūnai sulaikė anksčiau nei apie jas buvo pranešta

Новости: Закон , 2022-05-08 13:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

2022-04-29 apie 07.24 val. pranešta, kad Klaipėdos r., Radailių k., iš įmonei priklausančios savaeigės gręžimo mašinos SR35T, stovėjusios neaptvertoje statybų aikštelėje, buvo pavogta apie 230 litrų dyzeliniokuro. Žala – apie 420 eurų. Tą pačią dieną gautas pranešimas, kad Radailių k., kitoje vietoje, iš ekskavatoriaus JCB buvo pavogta apie 150 l. dyzelinio kuro ir sugadintas kuro bako dangtelis. Žala įmonei – 460 eurų. O Trušelių k., iš įmonėms priklausančių dviejų kskavatorių, stovėjusių statybos objekte, kuro bakų pavogta 350 l dyzelinio kuro ir keturios talpos, kuriose buvo apie 120 l. dyzelinio kuro. Žala įmonėms – apie 917 eurų. Dėl vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai ( (pagal LR BK
178 str. 1 d.).

Tai buvo ne pirmos kuro vagystės, įvykdytos Klaipėdos rajone per pastaruosius du mėnesius. Jas aiškindamiesi Klaipėdos rajono PK pareigūnai 2022-04-29 paryčiais Mazūriškių kaime, miškelyje prie vandens telkinio, sulaikė du 1988 m. ir 1979 m. gimusius vyrus. Prie jų buvo rasta apie 700 l. galimai vogto dyzelinio kuro. Vyrai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Anksčiau už panašaus pobūdžio nusikaltimus teistiems vyras pareikšti įtarimai dėl septynių kuro vagysčių, įvykdytų Klaipėdos rajone.
Griežčiausia įtariamiesiems gresianti bausmė yra iki trejų metų nelaisvės.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN