Purvių kaimo bendruomenės padėka (Akmenės r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Pavasaris - tai nuostabus, daugeliui pats nuostabiausias metų laikas, kai šviesėjančio dangaus platybėse neįmanoma nepastebėti grįžtančių paukščių ar išgirsti jų balsų. Visi skubame pasidžiaugti gamta. Po žiemos šalčių Ventos regioninio parko bundanti gamta suteikia daug teigiamų emocijų visiems, jį lankantiems.

Akmenės rajono savivaldybė įdėjo daug pastangų ir lėšų, kad regioninio parko teritorijoje būtų įrengtas pėsčiųjų tiltas per Ventos upę. Nuo tilto atsiveria įspūdingas vaizdas į Ventos upę ir jos pakrantes. ,,Labai džiaugiamės ir esame labai laimingi“ - sako Purvių kaimo gyventojai. Kol tiltas buvo uždarytas turėjome nemažai problemų. Mašinos neturintiems teko pėsčiomis keturis kilometrus keliauti į Ventos miestelio parduotuvę ar aplankyti artimuosius Purvių kapinaitėse. Naujas savivaldybės statinys traukia lankytojus. Kabantis tiltas įdomus ir adrenalino mėgėjams, nes pereiti virš vandens linguojančiu tiltu reikia drąsos. Turistams, šis tiltas, kaip puiki atrakcija, o sodininkams, kaimo gyventojams naudojamas susisiekimui.

Yra sakoma, ,,Kas visų- tas niekieno“, nes dar tik mėnuo, kai naudojamės tiltu, o kažkas piktavališku elgesiu ketina sugadinti tiltą. Pasekmės būtų itin rimtos ir labai brangios mums visiems rajono gyventojams. Purvių kaimo gyventojai ne vienus metus kėlė aliarmą savivaldybėje, kad be tilto gyvenimas yra problematiškas, o dabar gyventojai, bendruomenės nariai, sodų sklypų savininkai kreipiasi į visus Jus su prašymu tausoti tiltą, nes rajono savivaldybė skyrė visų mūsų mokesčių mokėtojų lėšas. Saugokime ir džiaukimės mums kuriama gerove.

Džiaugiamės, kad kol vyko tilto remonto darbai, kaimo gyventojams itin svarbus tapo ir Miškininkų gatvėje nutiestas asfaltas. Šią kelio atkarpą pamėgo sveikatinimu besirūpinantys ventiškiai. Šaltuoju metu laiku ši užmiesčio gatvė tapo saugia pasivaikščiojimo atkarpa. Dabar Ventos miestelio gyventojai ir svečiai gali saugiai tęsti pėsčiųjų ir dviračių maršrutą naujai įrengtu tiltu per Ventos upę, Miškininkų gatve link Uogio ar Purvių atodangos. Tam, kad būtume saugūs ir tuo pačiu metu draugiški gamtai – reikia visai nedaug.

Jau šį rudenį, Purvių kaimo gyventojų iniciatyva, Akmenės rajono savivaldybės biudžeto lėšomis bus įrengtas inovatyvus apšvietimas nuo pėsčiųjų tilto per Ventos upę link Purvių kaimo. Apšvietimas spręs šios vietovės saugumo problemą, nes pastovią elektros energiją atvesti būtų labai brangu. Saulės energija įkraunamos apšvietimo sistemos gali dirbti iki dešimties ar daugiau valandų per parą. O be papildomo saulės baterijų įkrovimo energija išsilaiko net iki keturių dienų.

Esame be galo dėkingi Akmenės rajono savivaldybei, kuri rado lėšų mūsų kaimo gerovės labui, pertvarkydama aplinką. Dėkojame visiems už nuveiktus darbus: tilto statytojams, kurie dalyvavo šioje statybų epopėjoje, už išasfaltuotą gatvę, ir labai laukiamą apšvietimą.

Nuoširdžiai dėkojame Akmenės rajono savivaldybės merui Vitalijui Mitrofanovui, tarybai, savivaldybės administracijos darbuotojams, Ventos miesto seniūnei Genovitei Mačiuvienei. Lenkiame galvas už kantrybę išklausant mūsų replikas ir ne visada etišką nuomonę Akmenės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Artūrui Pekauskui. Dėkingi ūkininkei Virginijai Mickevičienei už išspręstas žemės nuosavybės problemas.

Sakome ačiū už visų Jūsų darbą šiuo sudėtingu laikotarpiu, už rūpinimąsi gyventojų gerove, už išklausytus gyventojų prašymus ir tenkinamus poreikius. Kai dirbame visų mūsų gerovei, keičiasi ne tik mūsų Akmenės rajono aplinka, keičiasi ir žmonių bendravimas ir tarpusavio santykiai. Dabar čia svarbus kiekvieno iš mūsų indėlis. Sėkmės mums visiems ir daug prasmingų darbų.



Purvių kaimo bendruomenė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/purviu-kaimo-bendruomenes-padeka/4258


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN