Varsėdžių kaimo bendruomenė turės savo namus (Šilalė)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis pasidžiaugė, kad pagaliau po beveik aštuonerių metų nuo susikūrimo (2014 m. rugpjūčio mėn.) Varsėdžių kaimo bendruomenė turės savo bendruomenės namus. Šilalės rajono savivaldybės tarybos 2022 metų kovo 30 dienos sprendimu leista už 15 tūkst. Eur pirkti pastatą su sandėliu ir 15 arų žemės sklypu. Šio ir aplinkinių kaimų žmonėms noras burtis draugėn tikrai didelis, nes net neturėdami patalpų, kur susieiti, jie rašė projektus ir kūrė, puoselėjo gražią aplinką savo bendruomenei ir visiems, kurie užsuka į šį kampelį. O Varsėdžių kaimo bendruomenės narių tikrai nemažai, jau visas aštuoniasdešimt.

Materializavosi Varsėdžių bendruomenės narių ir pirmininkės Irenos Šniukienės išsakyti lūkesčiai: ,,Didžiausia viltis ateičiai – bendruomenės namai, kad turėtume kur susirinkti, pasikalbėti, pasidalinti džiaugsmais ir rūpesčiais, paminėti šventes, pasikviesti garbių žmonių, praleisti įdomių atokvėpio valandėlių“. Apie bendrystę ji sako: ,,Ieškodami laimės žmonės pasuka klaidingu keliu, jie mano, kad laimė susideda iš turėjimo, gavimo, naudojimosi kitų patarnavimais. O iš tiesų didžiausia laimė atrandama bendroje kūryboje, duodant ir tarnaujant kitiems. Bendri darbai ir projektai padėjo geriau vieni kitus pažinti, susiformavo bendruomenės branduolys.“ Prasmingi žodžiai, nes dabar vėl varsėdiškiams reiks parodyti savo bendruomeniškumą, nupirktas pastatas pareikalaus daug bendro darbo jį sutvarkyti.

Šiuo neramiu laikotarpiu supratome, kaip svarbu būti draugėje ir turėti palaikančių, pritariančių, suprantančių ir padedančių bendraminčių.



Mero patarėja Asta Gestautienė
šaltinis: https://silale.lt/2022/04/varsedziu-bendruomene-tures-savo-namus/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN