Mažeikių muziejuje bus atidaryta paroda „Mažeikių „džiunglių“ karalius“ (2022-04-08)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Š. m. balandžio 8 d. (penktadienį) 14 val. Mažeikių muziejuje bus atidaryta paroda „Mažeikių „džiunglių“ karalius“, skirta kraštiečio stalo teniso legendos Helmuto Lisino 80-mečiui paminėti.
Stalo teniso raketę Helmutas paėmė į rankas būdamas vos 7-erių ir dar nesulaukęs pilnametystės tapo jauniausiu sporto meistru Lietuvoje vyrų grupėje. Sėkmingai skynė pergales Lietuvoje ir tuometinėje Sovietų Sąjungoje, tarptautiniuose turnyruose.

Stalo teniso raketės nepadėjo ir baigęs aktyvųjį sportą – įgijo aukštąjį išsilavinimą Kūno kultūros institute ir tapo stalo teniso treneriu. Prieš 35-erius metus Vilniuje įkūrė „Ping-Pong“ klubą, kurio auklėtiniai tapo Lietuvos čempionatų nugalėtojais, dalyvavo Pasaulio, Europos pirmenybėse, iš Švedijos ir Belgijos grįžo tarptautinio festivalio kadetų nugalėtojais.


H. Lisinas parašė dvi knygas jaunimui, išrado naują žaidimą „Helpongą“.

Už sportinę veiklą Helmutas pelnęs kone pusšimtį įvairių apdovanojimų – įvertintas Lietuvos Valstybės ir Vyriausybės vadovų padėkomis, dviem Lietuvos Seimo medaliais, Lietuvos tarptautinio olimpinio komiteto, Lietuvos stalo teniso asociacijos, Vilniaus miesto vadovų padėkos raštais.

Šiemet Helmutas Lisinas bei jo brolis dailininkas Vladas pelnė Mažeikių rajono savivaldybės nominacijas „Už Mažeikių vardo garsinimą“. Šie apdovanojimai bus įteikti balandžio 8 dieną Mažeikių kultūros centre.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN