Dalintasi žiniomis (Akmenės r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Kovo 23 d. visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė J. Jagminienė vykdė pirmosios pagalbos mokymus globėjams (rūpintojams), budintiems globotojams, taip pat mokymuose dalyvavo Krizių centro padalinio paslaugų gavėjai, darbuotojai.

Mokymų metu dalyviai įgijo žinių, kaip suteikti pirmąją pagalbą nelaimės atveju: atpažinti nelaimingą atsitikimą, žinoti pagalbos veiksmų eiliškumą, atlikti gaivinimą, padėti užspringus, ūminių susirgimų (apsinuodijimas, epilepsijos priepuolis) atveju, kaip stabdyti kraujavimą, kokią pirmąją pagalbą suteikti žmogui, kuris nudegė. Specialistė pademonstravo išorinį širdies masažą ir dirbtinį kvėpavimą, parodyta, kaip veikia automatinė išorinė defibriliacija, dalyviai turėjo galimybę visą gelbėjimo seką išmėginti patys. Pristatyta ir nauja pirmosios pagalbos rinkinio sudėtis, kuri papildyta spaudžiamuoju tvarsčiu, ledo maišeliais, turniketais, skirtais arteriniam kraujavimui stabdyti, ir vienkartinėmis veido kaukėmis gaivinimui (dirbtiniam kvėpavimui atlikti).

Po specialistės mokymų Akmenės rajono paramos šeimai centro bendrosios praktikos slaugytoja Dalia Jurkevičienė kalbėjo apie vaikų asmens higieną, bendravimą su vaikais, vaikų užimtumą, mitybą, pavasarinius ankstyvus susirgimus, vaikų laisvalaikį.

Akmenės rajono paramos šeimai centro ūkvedys Antanas Kojelis mokymų dalyviams pasakojo apie civilinę saugą, kolektyvinius apsaugos statinius, žmonių elgseną ekstremalių situacijų metu.

Labai ačiū specialistams, kurie pateikė daug naudingos informacijos, ačiū globėjams (rūpintojams), budintiems globotojams ir Krizių centro paslaugų gavėjams už dalyvavimą, klausimus ir teigiamas emocijas.



Erika Rakickaitė
Globos koordinatorė - Tarnybos atestuotas asmuo

Akmenės rajono paramos šeimai centras

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/dalintasi-ziniomis/4132


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN