Pradedamas projektuoti išskirtinis daugiabučių kvartalas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės vadovai pokalbio susitiko su grupe architektų, teritorijų planavimo, investicijų ir kitų sričių specialistų aptarti, kur ir kaip galėtų būti suprojektuotas Naujosios Akmenės miesto daugiabučių gyvenamųjų namų naujas kvartalas. Jis turėtų būti tvarus: konstrukcijas planuojama kurti iš tvarių organinių medžiagų, energija gyventojų reikmėms turės būti tiekiama iš atsinaujinančių šaltinių. Pastatai bus ergonomiški, išmanūs, užtikrinsiantys išskirtinį gyvenimo lygį, apsupti žalumos. Kuriamu projektu ketinama pasiekti ambicingą tikslą – Naujojoje Akmenėje pastatyti pirmąjį iš tiesų tvarų gyvenamųjų daugiabučių namų kvartalą Lietuvoje.

Architektų komanda pristatė apytiksliai 6 hektarų teritorijos vizualizaciją, kurioje numatyta, jog nauja suformuota gatvė, einanti palei Agluonos upelį, miestelėnų dažniausiai vadinamą kanalu, turėtų sujungti V. Kudirkos ir Respublikos gatves. Ne didesniuose nei 3 aukštų daugiabučiuose terasiniuose namuose ir kotedžuose su 50–70 kvadratinių metrų ploto butais galėtų įsikurti apie 700 šeimų. Pirmuose aukštuose galėtų veikti parduotuvėlės, kavinukės, kepyklėlės, darbuotis įvairias paslaugas teikiantys amatininkai. Planuojamas viešbutis, prekybos centras, vaikų darželis, poilsio zonos, sporto bei vaikų žaidimų aikštelės. Ir parkas: miesto pradžioje atsirasiančio gyvenamojo kvartalo vieta labai tam tinkama, jau dabar čia auga vertingų senų medžių. Norima, kad naujasis kvartalas būtų modernus ir tuo, kad jame vyrautų saulės energetika.

Šiame susitikime pristatyta urbanistinė idėja, o architektūriniai sprendimai laukia netolimoje ateityje. Pirminė idėja pradedama intensyviai konkretizuoti ir plėtoti, lapkričio mėnesio pabaigoje planuojamas dar vienas, galbūt nuotolinis, pasitarimas, o tada išgryninti sumanymai ir patobulintas projekto variantas bus teikiamas susipažinti Savivaldybės tarybai, akmeniškiams.

Jau prieš kurį laiką Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas šalies Vyriausybės vadovams ir atstovams, visuomenei papasakojo, jog inicijuojama naujo modernaus gyvenamųjų namų kvartalo statyba Akmenės krašte. Tam, kad žmonės norėtų keltis gyventi į regioną, tokioms statyboms reikia valstybės paramos. Todėl meras akcentuoja, kad kitose 2021 – 2027 metų Europos Sąjungos lėšų panaudojimo programose turėtų atsirasti finansavimas viešajai infrastruktūrai sukurti. Naujo gyvenamojo kvartalo poreikis gimė, kadangi per artimiausius trejus metus Akmenės laisvosios ekonominės zonos teritorijoje ir aplink ją, kitose Akmenės rajono vietose bus sukurta daugiau nei tūkstantis darbo vietų. Sumanymas pastatyti apie 30 nedidelių daugiabučių namų kilo ne tiek dėl to, kad rajone jaučiamas būstų trūkumas, bet kaip darbo jėgos, ypač - aukštųjų technologijų specialistų - pritraukimo priemonė.


Savivaldybės administracijos
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/pradedamas-projektuoti-isskirtinis-daugiabuciu-kvartalas/3617

Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN