Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji ir Lumpėnų bibliotekos kvietė į susitikimą „Aš čia pro šalį ėjau...“ su aktoriumi Giedriumi Savicku

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

„Aš čia pro šalį ėjau... vėjuotą ir darganotą 2021 m. spalio 27 d. pavakarę“, – sveikindamasis sakė į Pagėgių savivaldybės Vydūno viešąją ir Lumpėnų bibliotekas atvykęs jaunosios kartos kino, teatro, televizijos aktorius, TV projektų veidas bei laidų vedėjas Giedrius Savickas. Kraštiečiai šią charizmatišką ir be galo talentingą asmenybę pasitiko gausiomis bei audringomis ovacijomis. Ir tikriausiai ne tik dėl to, jog nepaprasti šio menininko aktoriniai gebėjimai įvertinti prestižiniu „Sidabrinės gervės“ apdovanojimu 2013 m. (už geriausią antraplanį aktoriaus vaidmenį), 2018 m. (už geriausią aktoriaus vaidmenį) bei daugeliu kitų, bet ir dėl to, jog nuo pirmos susitikimo sekundės jis sužavėjo savo nuoširdumu, paprastumu bei pagarba žiūrovui.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė pasidžiaugė, jog tai – jau antrasis susitikimas su žymiu šalies kultūros bei meno veikėju Pagėgiuose šį rudenį, dovanojamas elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ bei moderuojamas visuomenininko, renginių, įvairių projektų organizatoriaus bei vedėjo, Pilietinių iniciatyvų centro (Vilnius) vadovo Girvydo Duoblio.

Taiklaus ir lengvo humoro bei šmaikščių improvizacijų kupinas aktoriaus pasakojimas apie save, savo gyvenimą bei kūrybinį kelią nepaliko abejingų: renginio dalyviai apipylė garbųjį svečią įvairiausiais klausimais ir drauge su juo diskutavo įvairiausiomis temomis. Susitikimo Pagėgiuose metu Giedrius Savickas išradingai perteikė savo aktorinį meistriškumą, įkūnydamas kitados atliktus bei tebetrokštamus atlikti vaidmenis. Susirinkusiuosius impozantiškasis aktorius užbūrė savo pozityvumu, mielaširdiškumu, racionalumu, originaliu požiūriu į gyvenimą, jį supančius žmones ir aplinką. Svečias mielai dalijosi didžiausiomis gyvenimo svajonėmis – jau išsipildžiusiomis ir tomis, kurios vis dar tebenešiojamos širdyje, pasakojo įspūdžius iš daugiau nei 100 apkeliautų šalių bei apžvelgė įgytą patirtį vaidinant įvairiausiuose pasaulio šalių festivaliuose. Svečias atviravo be savo profesinės veiklos daug laiko skiriantis knygų skaitymui, buriavimui, kompiuteriniams žaidimams, badmintonui, golfui, boksui, plaukiojimui. Pasak gerbiamo Giedriaus, kiekviena gyvenimo akimirka yra tarsi dovana, leidžianti atrasti kažką naujo, nepažinto, kerinčio, nes pasaulyje yra tiek daug nuostabių, gražių ir dėmesio vertų dalykų.

Renginio žiūrovų juokas aidėjo ir laikas, praleistas su šia nepaprastai dvasiškai turtinga bei įtaigia asmenybe, tiesiog skriete praskriejo. Visi suskubo su svečiu įsiamžinti nuotraukoje... Bibliotekos vadovė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė, įteikdama garbiems svečiams Giedriui Savickui ir Girvydui Duobliui po simbolinę dovaną, kvietė juos neskubėti išvykti iš Pagėgių bei pabuvoti šio krašto žymiausiose lankytinose vietose. Ir svečiai šio patarimo paklausė: kitą jų viešnagės Pagėgiuose dieną, bibliotekos bendruomenės iniciatyva, jiems suorganizuota ekskursija ne tik po bibliotekos erdves, bet ir po žymiausius Pagėgių krašto kultūros, gamtos, istorijos objektus. Svečiai iš Pagėgių išvyko su pažadu dar ne kartą čionai sugrįžti.

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/uncategorized-lt/pagegiu-savivaldybes-vyduno-viesoji-biblioteka-kviete-i-susitikima-as-cia-pro-sali-ejau-su-aktoriumi-giedriumi-savicku/

https://pagegiusvb.lt/naujienos/as-cia-pro-sali-ejau/

Sonata Nognienė
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja
Nuotraukų autorė – Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN