Lietuvos šaulių sąjungos veikla Akmenės rajone

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-05-08 21:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Šis pavasaris gerokai kitoks nei praėjusieji: visi kiek aprimę, labiau stebintys ir besimokantys gyventi kitaip – virtualiai. Tačiau darbai nesustojo, tik atrandami nauji jų vykdymo būdai. Ne išimtis ir NVŠ (Neformalaus vaikų švietimo) veikla. Akmenės rajone Lietuvos šaulių sąjungos jaunųjų šaulių vykdoma NVŠ veikla, kurią remia Europos Sąjunga suburia nemažą būrį jaunimo į įvairius šaulių sąjungos organizuojamus užsiėmimus, mokymus, pratybas, visuomeninius renginius. Per kelis mėnesius nuveikta tikrai daug: jaunieji šauliai dalyvaudami užsiėmimuose, mokėsi rikiuotės, žygiavimo, lavino orientacinius įgūdžius, mokėsi planavimo, darbo individualiai ir grupėse. Papilės ir Naujosios Akmenės jaunieji šauliai atstovavo Gen. Povilo Plechavičiaus 6-ajai šaulių rinktinei ne tik Vasario 16-osios minėjime Minaičiuose, bet ir aktyviai dalyvavo žiemos stovyklose. Jaunimas taip pat pristatė savo veiklą rajono mokyklose.

Užsiėmimuose moksleiviai turi galimybę teorines žinias pritaikyti praktiškai: mokosi taiklaus šaudymo pagrindų, kaip nešioti uniformas, išgyvenimo gamtoje paslapčių, kaip orientuotis žemėlapyje ir aplinkoje. Daug dėmesio skiriama lyderystės ugdymui, atsakomybės už save ir draugus suvokimo, gebėjimo dirbti komandoje.

NVŠ veiklose jaunimas ne tik mokosi, bet ir ugdo sąmoningumą, atsakomybę, supratimą, ką reiškia būti Lietuvos piliečiais, nuo kurių priklauso Lietuvos ateitis.

Silva Maskaliovienė
LŠS Gen. Povilo Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės
Vado pavaduotoja
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/lietuvos-sauliu-sajungos-veikla-akmenes-rajone/1610


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN