Geri darbai skaidrina karantino dienas

Naujienos: Savivalda , 2020-04-16 22:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Šalies Vyriausybė pranešė apie pirmąjį karantino sąlygų švelninimą verslui. Po penkių savaičių nežinios, nerimo, nuolat griežtinamų apribojimų visiems ir viskam leista dirbti ne maisto prekių parduotuvėms, turinčioms atskirą tiesioginį įėjimą iš lauko pusės ir galinčioms reguliuoti pirkėjų srautą. Galės klientams duris atverti ir stacionariose paslaugų teikimo vietose įsikūrusios paslaugų įmonės, paslaugų tiekėjai, kurių veikloje nėra ilgo kontakto su klientu.

Ši žinia labai pradžiugino ir Akmenės krašto dalį smulkiųjų verslininkų, jų prekių pirkėjus, paslaugų vartotojus. Lengviau atsikvėpė šimtai akmeniškių: gal pandemijos jėga slopsta, gal mažės sergančiųjų ir visuomeninis gyvenimas po truputį grįš į buvusį ritmą.

Tai ir mūsų visų nuopelnas bei prisidėjimas. Prisidėjome, kad ilgąjį Velykų savaitgalį buvome drausmingi, nevažinėjome vieni pas kitus, buvome namuose. Prisidėjome ir prisidedame, kad kaukėmis dengiame veidus, dezinfekuojame rankas ir aplinką. Saugomės patys ir saugome kitus.

Šiuo išskirtiniu, nepaprastai sunkiu kiekvienam žmogui, periodu atsiskleidė daugybė gerų darbų, karantino nykų laiką praskaidrino daugybė kilnių poelgių. Prieš kurį laiką jau dėkojau kelioms didžiausioms rajone veikiančioms įmonėms, kurios pagelbėjo Savivaldybei pačiomis pirmomis karantino dienomis, kai buvo ypač baisu, sunku ir negalėtaskubiai gauti beveik jokių apsaugos priemonių. Šių įmonių dovanotosios priemonės buvo perduotos tiems, kam tuomet labiausiai jų reikėjo: medicinos ir socialiniams darbuotojams, tiems žmonėms, kurie stovi su koronavirusu kovojančio fronto pirmose linijose.

Labai džiugu, kad ir vėliau nuolat girdėdavome, išgirstame iki šiol, kaip akmeniškiai padeda vieni kitiems. Antai savanoriai, trys dešimtys žmonių, vos pakviesti susibūrė ir savo noru ėjo ir eina pas senjorus, vienišus žmones, neša jiems maisto, vaistų ar kitų būtiniausių dalykų. Įmonės „Greiti užkandžiai“ savininkas pasisiūlė vaišinti savo gaminiais Greitosios medicinos pagalbos centro darbuotojus. Juos ir kitus medikus, pasieniečius karštu maistu vaišino rajono centro kavinė „Gurme Bar“. Viešbutis „Naujoji Akmenė“ karštos lazanijos atvežė Ekstremalių situacijų operacijų centro nariams, kai jie nuo ryto iki vakaro organizavo pagalbą su problemomis dėl koronaviruso susidūrusiems žmonėms. UAB „Ventos meistrai“ padovanojo ventiškiams apsauginių skydų, UAB Bigso suteikė paramą būtinoms medžiagoms ir vienkartinėms kaukėms įsigyti. Iš pradžių Ventos seniūnijos darbuotojai savo lėšomis pirko dezinfekcinio skysčio, nuotolinio matavimo termometrą, vienkartines pirštines. Vėliau jiems į pagalbą kibo šios seniūnijos gyventojos Danutė Stanienė, Eugenija Žalienė, namuose siuvusios veido kaukes. Jos dalytos vienišiems seneliams ir žmonėms, atliekantiems visuomenei naudingą darbą. Kai pavyko įsigyti,Savivaldybė pasidalijo 250-ia medicininių veido kaukių gyventojams, kurias perdavė įteikinėti policijos pareigūnams, prieš Velykas budėjusiems rajono keliuose, prie įvažiavimų į gyvenvietes.

Net neabejoju, jog paminėjau ne visus gerus darbus ir geradarius. Atleiskite, jei apie kieno nors kilnumą nesužinojau ir nepaskelbiau šįkart. Jei apie tai žinote – praneškite! Visų svarbiausia, kad galėta pagelbėti tiems, kam labiausiai reikėjo. O neretai pakanka vien tik pasisveikinimo, gero žodžio ir lašelio dėmesio net ir nepažįstamam praeiviui. Juk labiausiai to stinga dabar nuo artimųjų atskirtiems, ne pirmos jaunystės ir ne pačios stipriausios sveikatos žmonėms... Laikykitės! Laikykimės visi kartu. Juk jau švystelėjo šviesa tunelio gale, tiesa?


Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/geri-darbai-skaidrina-karantino-dienas/1530


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN