Akmenės rajone aptartas karščiavimo klinikos darbas pirmomis jos veiklos dienomis

Naujienos: Švietimas , 2020-04-10 20:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Surengtas nuotolinis Akmenės rajono savivaldybės asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų vadovų pasitarimas. Pasitarime, kuriame dalyvavo Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, Administracijos direktoriaus pavaduotojas, atliekantis Administracijos direktoriaus pareigas, Artūras Pekauskas, Savivaldybės gydytoja Dalia Sketrė, išklausyta informacija, kaip pirmomis dienomis sekasi dirbti Akmenės rajono karščiavimo klinikai, aptarti šeimos gydytojų veiksmai, nukreipiant pacientą į šią kliniką. Ji balandžio 8 dieną įkurta VšĮ Akmenės rajono pirminės sveikatos priežiūros centro Naujosios Akmenės poliklinikoje.

Pasitarime dar kartą akcentuota, jog sukarščiavęs 18 – 60 metų žmogus, kai jo kūno temperatūra ne mažesnė kaip 37.8 ⁰C, pirmiausia turi skambinti savo šeimos gydytojui. Būtent šeimos gydytojas, susipažinęs su paciento situacija, priima sprendimą, ar jį nukreipti į karščiavimo kliniką.


Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

Autorės nuotrauka
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/aptartas-karsciavimo-klinikos-darbas-pirmomis-jos-veiklos-dienomis/1514


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN