Bibliotekos pagalba Šilalės rajono medikams: 3D spausdintuvu pagamino apsauginių veido skydų

Naujienos: Švietimas , 2020-04-02 21:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šilalės rajono savivaldybės viešoji biblioteka praėjusią savaitę pradėjo gaminti apsauginius veido skydus. Tam įstaiga panaudojo 3D spausdintuvus, kuriais jau atspausdintos 23 apsauginės priemonės. Šiandien specialūs skydai perduoti Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktoriui, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkui Valdemarui Jasevičiui ir medikų atstovui Gintautui Macevičiui, kurie saugiai supakuotas priemones perduos rajono gydymo įstaigoms. „Džiaugiamės galėdami šiuo sudėtingu laikotarpiu būti naudingi ir prisidėti apsaugant mūsų rajono medikus nuo koronaviruso. Suprantame, kokia svarbi ir reikalinga tokia paslauga, todėl savanoriškai ėmėmės apsauginių priemonių spausdinimo savo medžiagomis“, - sakė Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Astutė Noreikienė.



Iniciatyva 3D spausdintuvais spausdinti apsauginius veido skydus medikams kilo VšĮ „Robotikos mokykla“ įkūrėjui, šilališkiui Pauliui Briedžiui, kuris, beje, yra ir Šilalės viešosios bibliotekos globėjas. Prie šios gražios ir prasmingos iniciatyvos prisijungė per 50 Lietuvos viešųjų bibliotekų, kurios pirmuoju etapu pagamino 1669 skydelius.

Per pusantros savaitės Šilalės viešosios bibliotekos darbuotojai 3D spausdintuvu pagamino 23 veido skydelius. Pirmiausiai buvo atspausdinti veido laikikliai, o paskui, gavus skaidrius skydelius, buvo sukomplektuotos ir naudojimui paruoštos veido apsaugos priemonės. Spausdinant susidurta su techninėmis kliūtimis, ne kartą keistas maketas, siekiant pagaminti kokybiškus ir tvirtus veido skydus. Pažymėtina, kad vienam rėmeliui atspausdinti reikia apie 2 val. Tačiau stengtasi dirbti maksimaliai greitai, net ir pasiliekant po darbo valandų.

Į biblioteką atvykęs Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas V. Jasevičius pasidžiaugė bibliotekos darbuotojų solidarumu nuo viruso apsaugant mūsų rajono gydytojus.



Rima Norvilienė, Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus vedėja, autorės, L. Šimutytės-Balčiūnienės ir R. Budrės nuotr.

šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Bibliotekos-pagalba-rajono-medikams-3d-spausdintuvu-pagamino-apsauginiu-veido-skydu


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN