Akmeniškius su švente sveikino užsienio bičiuliai

Naujienos: Savivalda , 2020-03-18 10:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmeniškių, šventusių Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, pasveikinti buvo atvykę tarptautinio bendradarbiavimo partneriai iš artimiausių šalių - Latvijos ir Estijos. Tai Aucės (Latvija) vietos savivaldybės tarybos pirmininkė Vija Keršus ir pirmininkės pavaduotojas Girts Ante, Duobeles (Latvija) savivaldybės mero pavaduotojas Guntis Safranovičs ir viešųjų ryšių specialistė Santa Savicka, Viru – Nigula (Estija) savivaldybės valdytojas Einar Vallbaum, Savivaldybės tarybos narė Kaie Hein, viešųjų ryšių specialistė Meeli Eelmaa ir vadybininkas Ullar Anga.

Svečiai iš Estijos labiausiai domėjosi švietimo įstaigų darbu, tad šįkart jiems aprodyta Papilės Simono Daukanto gimnazija ir šios gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius „Kregždutė“. Gimnazijos direktorius Ramūnas Perminas ir „Kregždutės“ vadovė Roma Lupeikienė papasakojo apie įstaigų veiklas, pasiekimus ir iššūkius. Viru – Nigula savivaldybės delegacija ypač susižavėjo atnaujintu ikimokyklinio ugdymo skyriaus pastatu ir netradicinėmis jo erdvėmis, nusprendė užmegzti tiesioginę bičiulystę tarp Papilės Simono Daukanto gimnazijos ir panašios Kundos miesto mokyklos. Ankstesnės viešnagės Akmenės krašte metu šios šalies atstovai jau yra lankęsi Akmenės gimnazijoje.

Estams dar parodytas gamtos paminklas Papilės penkiolikos kamienų liepa ir šalia esanti lauko estrada, Ventos regioninio parko apžvalgos bokštas. Kadangi Kundoje ketinama statyti kolumbariumą, svečiai paprašė apžiūrėti Naujosios Akmenės Stipirkių kapinėse esantį tokį statinį, domėjosi urnų talpinimo jame tvarka.

Meras Vitalijus Mitrofanovas ir Administracijos direktorė Aromeda Laucienė Latvijos ir Estijos delegacijoms Savivaldybėje surengė priėmimą. Jame pasinaudota proga pasidžiaugti, kiek daug Lietuva pasiekė per atgautos nepriklausomybės dešimtmečius, kaip puikiai jau kuris laikas sekasi Akmenės rajonui ir darbštiems, sumaniems, nuoširdiems jo gyventojams.

Akmenės rajono ir Estijos Viru-Nigula savivaldybės oficialiai bičiuliautis pradėjo neseniai, draugystei pastūmėjo tai, kad abiejuose rajonuose nuo seno klesti cemento pramonė. Susirašinėti pradėta 2018 metais, tų pačių metų gruodžio mėnesį oficiali estų delegacija atvyko į svečius. Viru-Nigula delegatams aprodyta Savivaldybė, Ventos regioninio parko Lankytojų centras, Akmenės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, suorganizuoti susitikimai AB „Akmenės cemente“, Akmenės gimnazijoje. Pernai Naujojoje Akmenėje pasirašytas abiejų savivaldybių ketinimų protokolas dėl partneriško bendradarbiavimo.

Su kaimyninės Latvijos Aucės ir Duobelės savivaldybėmis akmeniškiai draugauja nuo seniausių laikų, yra pasirašę ne vieną bendradarbiavimo sutartį, kurios, metams bėgant, buvo keičiamos ir tobulinamos.

Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė
Jono Vapsvos ir Jolantos Šiurkuvienės nuotraukos
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/su-svente-sveikino-uzsienio-biciuliai/1393


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN