„K2 LT“ pateikė metinius rezultatus: pelnas pakilo daugiau nei 3,5 karto

Naujienos: Verslas , 2020-02-04 11:15
El. pašto adresas: dovile@adverum.lt
Vietovė: Vilniaus m.

AB „K2 LT“ skaičiuoja rekordinius metus – 2019 m. įmonė uždirbo 3,6 karto daugiau nei 2018 metais – kiek daugiau nei 507 tūkst. grynojo pelno. Kaip praneša įmonė, apyvarta siekė 1,43 mln. eurų, o EBITDA taip pat išaugo daugiau kaip dvigubai ir sudarė 697 tūkst. eurų.

„Įvertinę rezultatus matome, kad praėję metai buvo geriausi įmonės istorijoje. Didžiausią įtaką pajamų augimui turėjo beveik 30 proc. išaugęs kremavimų skaičius – tam įtakos turėjo tiek paslaugos populiarumo augimas šalyje, tiek Lietuvos gyventojų išreikštas pasitikėjimas įmone – net 70 proc. kremacijų buvo atlikta pas mus – „Lietuvos krematoriume“. Geresniems rezultatams įtakos turėjo ir pasirinktas veiklos modelis paslaugas teikti bendradarbiaujant su laidojimo įmonėmis – taip suefektyvinta įmonės veikla“, – rezultatus komentuoja „K2 LT“ vadovas Bernardas Vilkelis.

Jis šiais metais prognozuoja nuosaikesnį rezultatų augimą. Esminiai pokyčiai įgyvendinti, rezultatai tiesiogiai priklausys nuo paslaugos populiarumo augimo, kuris, planuojama, bus mažesnis nei pernai ir turėtų siekti apie 9–10 proc. Tačiau neatmetama galimybė, kad rinka ir toliau galėtų augti apie 20 proc.

„Šiuo metu kelios įmonės yra išreiškusios planus dėl krematoriumų statybų Vilniuje, Klaipėdoje, tačiau anksčiausiai kitais metais pradėsiantys veikti krematoriumai bus lokalūs ir mažesniais pajėgumais, todėl „K2 LT“ įmonė ir toliau planuoja išlikti šios paslaugos lyderiais Lietuvoje. Kėdainiuose įsikūręs krematoriumas gali atlikti kiek daugiau kaip 8 tūkst. kremacijų per metus, tačiau įmonė, atsižvelgdama į vis didėjantį paslaugos poreikį Lietuvoje, jau yra įsigijusi sklypą Vilniaus r., jame suprojektuoti atsisveikinimo namai, kuriuose būtų ir krematoriumas“, – teigia B. Vilkelis

Šiemet „K2 LT“ planuose jau numatyta plėtra – įmonė vykdo atsisveikinimo namų statybos darbus Kaune, Jonavos g., projektą dalinai finansuoja SEB bankas. Į projektą iš viso investuojama daugiau kaip 1,2 mln. eurų, o atidarymas planuojamas trečią metų ketvirtį. Tai – pirmieji Lietuvoje modernūs atsisveikinimo namai, iškilsiantys 30 arų sklype Kaune, Neries pakrantėje. Naujos koncepcijos atsisveikinimo namuose bus teikiamos visos svarbiausios ritualinės atsisveikinimo paslaugos po vienu stogu, gedulingus pietus taip pat pasiūlysime vietoje, specialiai tam skirtoje erdvėje su vaizdu į upę.

Apie AB „K2 LT“:
Įmonių grupė AB „K2 LT“ valdo „Lietuvos krematoriumą“, teikiantį pagarbaus ritualinio kremavimo paslaugas, bei visoje Lietuvoje veikiančią laidojimo ceremonijų organizavimo sistemą „Rekviem“ (per dukterinę įmonę UAB „Rekviem LT“). „K2 LT“ veiklą pradėjo 2008 m., o 2011 m. Lietuvoje iškilo pirmasis ir vienintelis „Lietuvos krematoriumas“, esantis Kėdainiuose. 2015 m. įmonių grupė tapo akcine bendrove ir įžengė į alternatyviąją akcijų rinką „First North“ bei tapo pirmąja Lietuvos bendrove, kurios akcijas į „First North“ įtraukia „Nasdaq Vilnius“.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN