Seimo nario Algimanto Kirkučio pranešimas: „Klaipėdos universitetas telkia regiono sveikatos priežiūros įstaigas“

Naujienos: Švietimas , 2020-01-30 18:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Reaguodamas į pastarųjų dienų įvykius ir atsižvelgdamas į Lietuvos gydytojų sąjungos Klaipėdos filialo viešą kreipimąsi ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos teikiamą informaciją visuomenei, Klaipėdos universiteto (KU) rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas š. m. sausio 29 d. iniciavo Klaipėdos miesto ligoninių vadovų susitikimą. Susitikime aptartas sveikatos priežiūros vystymas ir Klaipėdos universiteto klinikos steigimo perspektyva.

Susitikime apie sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir kokybę Klaipėdos miesto gyventojams, stacionarinių paslaugų teikimo gerinimo perspektyvas ir strategijas kalbėjo visi dalyviai. Taip pat diskutuota apie Universiteto klinikų atsiradimo galimybes Klaipėdos mieste.

„Šiuo klausimu ne kartą esu pasisakęs spaudoje ir įvairiuose susitikimuose, kur akcentavau tokių klinikų atsiradimo svarbą. Vertinant klinikinius poreikius, turimus Klaipėdoje materialinius techninius resursus ir sveikatos priežiūros specialistų kompetencijas tikslinga ir reikalinga šalia Vilniuje ir Kaune veikiančių universitetinių centrų organizuoti Klaipėdoje universiteto klinikas, kuriose Vakarų Lietuvos gyventojams būtų teikiamos aukščiausios kvalifikacijos tretinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas“, – sako Seimo narys A. Kirkutis.

Parlamentaras pabrėžia susitikimo rezultatą: dalyviai nusprendė, kad reikalingas bendras Klaipėdos miesto ligoninių vadovų susitarimas dėl sveikatos priežiūros vystymo Klaipėdos mieste.

„Taip bus išklausyta miesto sveikatos priežiūros specialistų nuomonė, atsižvelgta į kiekvienos įstaigos vadovo strateginį matymą, panaudotas Klaipėdos universiteto mokslinis įdirbis ir lyderystė“, – teigia prof. A. Kirkutis.

Šis savanoriškas strateginis susitarimas tarp visų Klaipėdos miesto ligoninių vadovų ir KU bus įformintas kitų pasitarimų metu ir pateiktas visuomenei bei Lietuvos valdžios institucijoms.

KU pasiekimai, mokslinis potencialas, ilgametis bendradarbiavimas su miesto savivalda ir sveikatos priežiūros įstaigomis sudarė galimybes KU imtis lyderystės, sprendžiant Klaipėdos miesto sveikatos sistemos aktualijas. Sveikatos apsaugos ministro 2020 m. sausio 13 d. įsakymu Nr. V-46 Klaipėdos universitetui suteikta lyderystė Klaipėdos regione sukurti ir įdiegti modelį, skirtą sveikatos tausojimo bei stiprinimo veiklai kurti ir stiprinti.


Monika Kutkaitytė,
LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO KANCELIARIJA


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN