„Šachmatų trenerio Kazimiero Gailevičiaus atminimui“ turnyras Naujojoje Akmenėje

Naujienos: Sportas , 2020-01-18 14:21
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Šiais metais dideliam šachmatų mylėtojui ir treneriui Kazimierui Gailevičiui būtų sukakę 85 metai. Deja jau 6 metai kaip jo nėra mūsų tarpe. Daugiau kaip 35 savo gyvenimo metus jis skyrė Akmenės rajono šachmatų populiarinimui. Per tą laikotarpį jis buvo daugelio turnyrų organizatorius, teisėjas, dalyvis ir jaunos kartos šachmatų treneris. Dirbdamas šachmatų treneriu jis išugdė ne vieną aukštos klasės šachmatininką. Jo auklėtinis, sūnus, Vaclovas Gailevičius, du kartus buvo tapęs sporto draugijos „Nemunas“ čempionu, Renatas Čejauskas buvo Lietuvos jaunių šachmatų rinktinės kandidatu. 2020 m. sausio 12 d. Naujosios Akmenės Kultūros centre įvyko šachmatų turnyras jo atminimui pažymėti. Į turnyrą susirinko 50 šachmatininkų iš Akmenės, Kelmės, Mažeikių, Telšių, Gargždų, Joniškio, Duobelės, bei buvę jo auklėtiniai, dabartiniu metu negyvenantys Akmenės rajone, A. Daniusevičius (Klaipėda), R. Guginis (Bubiai), A. Končius (Mažeikiai), T. Gaurylius (Ryškėnai).

Turnyre buvo žaidžiami 7 ratai greitųjų šachmatų, kiekvienam žaidėjui skiriant po 12 min. + 5 sek. pridedant prie ėjimo, visai partijai. Turnyro nugalėtoju tapo Remigijus Vareikis iš Kelmės surinkę 6 taškus iš 7 galimų. Keturi žaidėjai surinko po 5,5 taško iš 7 galimų. Pagal koeficientus jie pasidalijo 2 – 5 vietomis. 2 vieta- Linas Dijokas (Joniškis), 3 vieta- Simona Limontaitė (Telšiai), 4 vieta- Zigmas Bitinas (Gargždai), 5 vieta- Aleksandr Bobkov (Mažeikiai). Geriausias iš akmeniškių pasirodęs Juozas Diglys – pasidalijo 9 – 14 vietą. Turnyro prizininkai apdovanoti atminimo dovanomis. Visi turnyro dalyviai buvo apdovanoti Kazimiero Gailevičiaus atminimo medaliais, o telšiškiui šachmatų treneriui Vytautui Gembutui atiteko Akmenės rajono šachmatų –šaškių sporto klubui „64“ padovanota Kazimiero Gailevičiaus knyga su autografu.


Šachmatų – šaškių sporto klubo „64“ vadovas Albertas Valančius


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/sachmatu-trenerio-kazimiero-gaileviciaus-atminimui-turnyras-naujojoje-akmeneje/1193


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN