Ventiškiai tautodailininkai rajoną garsino Vokietijoje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-12-24 22:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Ventiškių tautodailininkų Jolantos ir Rimanto Balčiauskų šeima neseniai grįžo iš Bocholto (Vokietijos Federacinė Respublika) – dalyvavo tradicinėje Kalėdų mugėje, kurioje pristatė savo medžio drožinius.

Akmenės rajono savivaldybė ir Bocholto miestas draugystės sutartį pasirašė 2000 metais. Bičiuliški santykiai su šio miesto Euregio gimnazija bei Raudonojo kryžiaus organizacija užmegzti dar anksčiau. Itin daug jėgų tam skyrė akmeniškių kraštietis Stasys Čirpus, kuriam už ilgametę pagalbą sunkiau besiverčiantiems akmeniškiams 1999 metais suteiktas Akmenės rajono garbės piliečio vardas.

Akmeniškiai su bocholtiečiais bendrauja įvairiais būdais ir įvairiuose lygmenyse: kasmet keičiamasi oficialiomis delegacijomis, moksleivių, muzikantų, sportininkų grupėmis, dalyvaujama bendruose projektuose, Raudonojo kryžiaus organizacijos veikloje, draugaujama šeimomis.

Nuo 2010 metų į tradicinę Bocholto Kalėdų mugę kasmet vyksta akmeniškiai tautodailininkai, menininkai. Jie ne tik eksponuoja savo kūrinius, bet ir juos parduoda mugės lankytojams. Aktyviausi šios mugės dalyviai – ventiškių tautodailininkų Jolantos ir Rimanto Balčiauskų šeima.

Savivaldybės administracijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

Nuotr. iš asm. albumo: tautodailininkai Jolanta ir Rimantas Balčiauskai (centre), kaip ir kasmet, Bocholte susitiko su Akmenės rajono garbės piliečiu Stasiu Čirpumi ir jo žmona Anneliese.


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/ventiskiai-tautodailininkai-rajona-garsino-vokietijoje/1124


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN