Prieššventinis laikotarpis Kretingos bibliotekoje

Naujienos: Švietimas , 2019-12-23 22:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Eglutės įžiebimo dieną Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje šurmuliavo kalėdinė mugė „Įkvėpk! Kalėdos!“, kuri lankytojus nustebino ne tik originaliomis dovanomis, šventine koncertine programa, bet ir kalėdinėmis užimtumo veiklomis. Mugė, kuri truko vieną dieną, pritraukė 1000 lankytojų iš Kretingos ir aplinkinių miestų.
Kalėdinėje mugėje buvo galima atrasti dovanų ir jų idėjų sau bei šeimos nariams ir artimiesiems: šventinės atributikos, grožio ir stiliaus prekių, aptikti įdomių veiklų, žadinančių smalsumą, kūrybingumą. Lankytojus viliojo įvairūs gardėsiai šventiniam stalui: šakočiai, meduoliai, saldainiai, sausainiai, naminiai pyragai, medaus gaminiai, įvairių žolelių arbatos ir kt. Dovanų ieškotojus džiugino mados ir grožio prekės, keramikos dirbiniai, kalėdiniai rankų darbo žaislai, eteriniai aliejai, natūrali kosmetika ir kt.
Bibliotekoje taip pat veikė įvairios edukacinės programos vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems. Vaikai puošė eglutę, dekoravo kalėdinius meduolius. Vyko natūralios kosmetikos dirbtuvės jaunimui „Kalėdų kvapas“ bei vonios burbulų dirbtuvės „Atpalaiduojanti bomba“. Suaugusieji dalyvavo dovanų pakavimo edukacijoje, kalėdinių dekoracijų dirbtuvėse, o norintieji megzti riešines ar pasidaryti šventinį atviruką tai galėjo padaryti visos mugės metu.
Šventinę atmosferą bibliotekoje kūrė ir muzikinius pasirodymus atliko vietiniai atlikėjai: Orinta Šlušnytė su grupe, Irmantas Norkus, Kretingos meno mokyklos akordeonininkų ansamblis.



Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir viešinimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN