Šilalėje su mokiniais kalbėta apie atliekų rūšiavimo naudą

Naujienos: Švietimas , 2019-12-19 17:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Siekiant sumažinti į sąvartyną patenkančių atliekų kiekį ir išplėsti rūšiuojamųjų atliekų surinkimo paslaugą, Šilalėje vykdytas projektas „Tauragės regiono komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“. Pagal jį Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras (toliau – TRATC) įrengė antrinių žaliavų surinkimo konteinerių aikšteles bei pritaikė regione esančias didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles atliekų paruošimui pakartotiniam naudojimui.

Norint sukurti švaresnę aplinką, ekologiškiau gyventi ir turėti sąmoningą požiūrį į ateitį, vien pastatyti konteinerius neužtenka – būtina kalbėti apie atliekų rūšiavimą ir svarbą. Būtent dėl to gruodžio 18 d. Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje organizuotas susitikimas su TRATC atstovais, kurie mokiniams plačiau papasakojo apie rajone atsiradusius konteinerius, jų reikšmę, mokinius mokino teisingai rūšiuoti atliekas.

Pamoką apie rūšiavimą pradėjo progimnazijos direktorius Arūnas Aleksandravičius, mokinių klausdamas, ar žino, kur mokykloje yra rūšiavimo konteineriai, ar rūšiuoja atliekas. TRATC plėtros skyriaus vadovė Edita Vaitkienė papasakojo apie įrenginius, susijusius su atliekų tvarkymu, požeminius konteinerius, paragino nemėtyti šiukšlių ir būti atsakingais piliečiais. Prisidėti prie švaresnės aplinkos kūrimo ragino ir Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Tadas Bartkus, kuris pasidžiaugė vaikų turimomis žiniomis apie atliekų rūšiavimą.

Kad vaikai žino kaip rūšiuoti atliekas buvo galima įsitikinti stebint, kaip jie rūšiuoja plastikinius butelius, popierių ir kitas atliekas praktinių užduočių metu. Be to, mokiniai pamokinti kaip iš popieriaus atliekų galima sukurti gražią kalėdinę dekoraciją.

Rūšiuoti atliekas ne tik paprasta, bet ir naudinga: mažiau atliekų patenka į sąvartynus, į aplinką nepatenka ilgai yrančios ir pavojingos medžiagos, o perdirbtos antrinės žaliavos naudojamos pakartotinai.


Rūta Janavičiūtė
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Su-mokiniais-kalbeta-apie-atlieku-rusiavimo-nauda


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN