Baltijos lygos čempionai buvo stipresni

Naujienos: Sportas , 2019-12-16 18:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Sekmadienį Klaipėdoje vykusiose Baltijos rankinio lygos rungtynėse Klaipėdos „Dragūnas“ nusileido tituluotam varžovui iš Suomijos – Ryhimakio „Cocks“. Baltijos rankinio lygos čempionų titulą ginantis „Cocks“ klubas laimėjo rezultatu 25:35 (10:18).

Svečiai pirmame kėlinyje ėmėsi iniciatyvos ir netruko susikrauti sau persvarą – 3:5, 7:9, 8:14, 10:18.

Antrojo kėlinio pirmąsias 10 minučių „Dragūnas“ bandė mažinti atsilikimą, tačiau tai nesisekė ir komandas skyrė jau dviženklis skirtumas – 11:21. Netrukus „Cocks“ sužaidė atkarpą 0:5 ir padidino savo persvarą – 15:28.

Esant tokiam rezultatui ir iki rungtynių pabaigos likus 15 minučių „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas į aikštelę išleido jaunus ir mažiau patirties turinčius žaidėjus. Energingai įsijungę į žaidimą jaunieji dragūniečiai sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 7 įvarčių – 22:29.

Paskutines keletą rungtynių minučių „Cocks“ stengėsi išnaudoti kiekvieną „Dragūno“ klaidą ir greitai atakuoti, kad vėl padidintų savo įvarčių kraitį. Nuskambėjus finalinei sirenai komandas skyrė 10 įvarčių – 25:35.

„Velnias žino, kas mus išmušė iš vėžių. Lyg ir neatrodėme blogai, gerai gynėmės, bet keletas kvailų klaidų ir leidome varžovams atitolti. Gimdyti rungtynes nebuvo iš ko. Nusprendžiau paleisti pergalę, kad žaistų jaunimas, nes priešingu atveju kai kuriems žaidėjams būtų buvęs nepakeliamas fizinis krūvis. Be to, antroje rungtynių pusėje jau buvo kitoks rankinis, varžovai žaidė šiek tiek kitaip, todėl ir jaunimas galėjo pasigrumti“, – komentavo A. Juškėnas.
„Dragūno“ strategas praėjusią savaitę kėlė uždavinį savo auklėtiniams laimėti prieš Vilniaus „Šviesą“ Lietuvos čempionate ir pasiekti bent vieną pergalę Baltijos rankinio lygos rungtynėse šį savaitgalį.

Dar vienerios rungtynės laukia rytoj, pirmadienį. 19 val. Taikos pr. 61A vyks atsakomoji dvikova su Klaipėdos „CSC Telecom-Mėmeliu“ dėl patekimo į LRF taurės finalo ketvertą. Įėjimas į šias rungtynes nemokamas.

„Manau, savo planą įvykdėme – turime dvi pergales iš trijų. Jeigu pirmadienį laimime rungtynes ir išeiname į LRF taurės finalinį ketvertą, sakyčiau, kad kol kas šį sezoną viskas gerai. Žinoma, gaila dviejų taškų, kuriuos praradome Dobelėje, pralaimėję vienu įvarčiu“, – sakė A. Juškėnas.

Dobelės „Tenax“ komanda nepasigailėjo ir Ryhimakio „Cocks“ – šeštadienį šių ekipų susitikimas baigėsi rezultatu 31:30 latvių naudai.

Suomių komandos strategas Gintaras Savukynas sakė, kad šį savaitgalį apkartino ne tik pralaimėjimas Latvijoje, bet ir sulūžęs komandos autobusas. Rygoje skubiai teko skolintis autobusą iš kitos Latvijos rankinio komandos ir vykti į Lietuvos uostamiestį.

„Vakar pralošėme vienu įvarčiu, bet šiandien aš tikrai patenkintas vyrų nusiteikimu. Nors į Klaipėdą atvažiavome naktį ir nuotaika buvo nekokia, vyrai po rungtynių su Dobele sutelkė savo dėmesį į šiandienos žaidimą ir nuo pat pirmų minučių matėsi, kad pavyks. Turnyrinėje lentelėje dabar turime 8 taškus, vienas pralaimėjimas išvykoje minimaliu skirtumu, taigi Baltijos turnyrą vertinu neblogai“, – po rungtynių Klaipėdoje kalbėjo „Cocks“ vyriausiasis treneris G. Savukynas.

Po šio savaitgalio Baltijos rankinio lygos A grupėje „Cocks“ su 8 taškais yra pirmoje vietoje, „Dragūnas“ su 3 taškais yra penktas ir lenkia tik Estijos ekipą „Serviti“.

Statistika

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas (1 iš 7 m), Gytis Šmantauskas (3 iš 7 m) – po 5, Gabrielius Virbauskas – 4, Lukas Simėnas – 3, Laurynas Simonavičius, Edvinas Aidukonis, Tomas Valentukevičius – po 2, Ignas Savičius, Orestas Biknius – po 1.

„Cocks“: Teemu Tamminen (1 iš 7 m), Nico Ronnberg (2 iš 7 m), Nenita Vitalie – po 6, Saša Puljizovic – 4, Aleksandr Gulgeta, Bojan Zupanjac – po 3, Yury Semenov – 2, Elis Memic, Yury Lukyanchuk, Aliaksandr Tsitou, Aleksandr Markelau – po 1.


šaltinis: http://rkdragunas.lt/2019/12/15/baltijos-lygos-cempionai-buvo-stipresni/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN