Ariogalos kapinėse įamžintas iškilaus kraštiečio atminimas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-11-12 18:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Šiose kapinėse prie koplyčios, kuriose ilsisi vieno tautinės vėliavos projekto autorių, archeologo, muziejininko, dailininko, kultūros veikėjo Tado Daugirdo ir jo artimųjų palaikai, penktadienį iškilmingai buvo iškelta Lietuvos valstybės vėliava, atidengta informacinė lenta.
Renginyje dalyvavę žmonės į kapines žygiavo Vytauto gatve iš Ariogalos miesto centro. Garsaus kraštiečio nuopelnus Lietuvos valstybei priminė ir įgyvendintu projektu pasidžiaugė  Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras.Saulius Pečeliūnas, Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis, Ariogalos miesto seniūnijos seniūnas Saulius Buividas.
Ariogalos šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios klebono kun. Gintauto Jankausko pašventintą vėliavą iškėlė  Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras.S. Pečeliūnas, o informacinę lęntą atidengė meras A. Bautronis ir Ariogalos miesto seniūnijos seniūnas S. Buividas.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN