Seniūnaitis Savivaldybės politinėje ir vadybinėje sistemoje

Naujienos: Savivalda , 2019-11-05 23:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės seniūnaičiai 2019 m. lapkričio 4 d. klausėsi Mykolo Romerio universiteto profesoriaus Sauliaus Nefo paskaitos – diskusijos „Seniūnaitis savivaldybės politinėje ir vadybinėje sistemoje”.

Malonu pažymėti, kad visas mokymas buvo diskusijų forma. Mokymų metu visi seniūnaičiai uždavinėjo praktinius klausimus, atliko praktines užduotis. Dalykiškai buvo apžvelgtas seniūnaičių veiklos teisinis reglamentavimas: seniūnaičio statusas, teisės ir pareigos. Aptarta seniūnaičio veikla psichologiniu, politiniu ir juridiniu požiūriu, seniūnaičių demokratinė elgsena, seniūnaičių misija.

Beveik kiekvienu atveju buvo bandoma palyginti situacijas su kitų šalių panašias funkcijas vykdančiomis institucijomis. Profesorius pateikė teigiamų pavyzdžių apie mūsų šalies kai kurių savivaldybių teigiamą patirtį. Buvo akcentuojama, kad seniūnaičių institucija gyvuoja jau 10 metų, tačiau jos svarba nevienodai vertinama įvairiose savivaldybėse.

Pagrindinis akcentas tai, kad seniūnaičių svarba visuomenei, jų veiklos vertinimas priklauso nuo pačių seniūnaičių. Profesorius pateikė praktinių patarimų, ką daryti didinant seniūnaičių prestižą tarp gyventojų ir jų svarbumą Savivaldybėje.

Diena su Profesoriumi Sauliumi Nefu praėjo tikrai turiningai, įgavome praktinių žinių. Už 8 val. mokymo kurso išklausymą visiems mums buvo įteikti Mykolo Romerio universiteto prof. dr. Sauliaus Nefo pažymėjimai.

Ramučių seniūnaitijos seniūnaitis
Kęsutis Krencius


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/seniunaitis-savivaldybes-politineje-ir-vadybineje-sistemoje/993


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN