Įsibėgėja veikla dėl „Akmeniečio kortelės“ įdiegimo

Naujienos: Savivalda , 2019-09-24 18:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Įvyko pirmasis posėdis darbo grupės, kuri atsakinga už „Akmeniečio kortelės“ ir jos naudojimo sistemos, apimančios daugybę aspektų, sukūrimą ir įdiegimą. Norima, kad „Akmeniečio kortelės“ paslaugos apimtų rajono ugdymo įstaigas, veiktų visuomeniniame transporte, suteiktų nuolaidų kultūros, sporto, maitinimo ir kitų įstaigų lankytojams. Kad pavyktų sukurti visapusišką sistemą, pirmiausia generuojamos idėjos, analizuojama situacija rajone, bus parengtas projektas, numatyti konkretūs darbai ir jų atlikimo terminai, apibrėžti veiklos etapai.

„Akmeniečio kortelę“ norima sukurti ateinančių metų antroje pusėje. Darbo grupės pirmininkė - Savivaldybės administracijos direktorė Aromeda Laucienė. Posėdyje dalyvavo ir savo nuomonę esminiais klausimais išsakė Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas. Pasak mero, apibendrintai šios kortelės įdiegimo tikslą galima būtų apibūdinti kaip pasitenkinimą gyvenimu Akmenės rajone: žmogus deklaruoja savo gyvenamąją vietą, gauna specialią kortelę ir pagal jos galimybes naudojasi daugybe viešųjų ir kitų paslaugų, gauna įvairių lengvatų.

Minėtosios darbo grupės narė Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų skyriaus vedėja Ilona Lapkuvienė parengė ir pristatė apžvalgą Lietuvoje jau naudojamų panašaus pobūdžio kortelių, „Akmeniečio kortelės“ įdiegimo projekto viziją. Žengtas ir kitas žingsnis, kad atsirastų „Akmeniečio kortelė“: susitikta ir tartasi su keleivių pervežimo viešuoju transportu įmone.

Tačiau iššūkių laukia dar daug. Reikės, kad kortelė technologiškai būtų susieta su mokinio bilietu, reikės užtikrinti, kad veiktų įėjimo ir išėjimo kontrolė su kortele įvairiose įstaigose. Teks apsispręsti, ką paskirti kortelės administratoriumi. Būtina apskaičiuoti ir numatyti finansus sistemai sukurti ir aptarnauti, numatyti, kokioms gyventojų grupėms kortelė bus skiriama nemokamai. Kadangi siekiama, kad „Akmeniečio kortelė“ įveiklintų plačias jos naudojimo ir nuolaidų sritis versle, artimiausiu laiku ketinama susitikti su verslininkais ir išklausyti jų įžvalgų, pasiūlymų.

Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė
Autorės nuotrauka


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/isibegeja-veikla-del-akmeniecio-korteles-idiegimo/860


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN